Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurentna privreda
  • 26.06.2019. 13:00
  • Belgija, Brisel

Svetski kuvari nagradili srpske proizvode

Pet srpskih kompanija primilo je prestižnu nagradu za prvoklasan ukus svojih proizvoda, Superior Taste Award. Stotine proizvođača hrane i pića iz čitavog sveta, kuvari, somelijeri, predstavnici maloprodajnih lanaca i medija, prisustvovali su svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Briselu. Učešće u ovom takmičenju podržao je USAID - ov projekat za konkurentnu privredu.

Foto: DNA Communications
  • 170
  • 7
  • 0

Pet srpskih kompanija primilo je prestižnu nagradu za prvoklasan ukus svojih proizvoda, Superior Taste Award. Takođe, imali su i priliku da nauče više o promotivnim i poslovnim mogućnostima koje ova nagrada donosi. Nagrađeni su: Agranela za suve šljive, Real Red Raspberry za namaz od malina, Ecovital za hladno ceđeno ulje od semena bundeve, Happy Honey za sirovi med sa liofilizovanom šljivom i Strela za cepkani ajvar. Stotine proizvođača hrane i pića iz čitavog sveta, kuvari, somelijeri, predstavnici maloprodajnih lanaca i medija, prisustvovali su svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Briselu. Učešće u ovom takmičenju podržao je USAID- ov Projekat za konkurentnu privredu.

"Ovo je veliki uspeh za srpske proizvođače. Nagrada za prvoklasan ukus izdvaja ove proizvode, koje su 100 vodećih svetskih i Mišelinovih kuvara probali i nagradili. Na taj način potrošač kupuje sa poverenjem ove proizvode i zna da dobija vrhunski kvalitet za potrošen novac", izjavio je Alan Kokson, član žirija i domaćin ovogodišnje ceremonije Međunarodnog instituta za ukus.

Prednosti saradnje Srbije i Belgije

Istog dana, povodom dodele nagrada srpskim premijum proizvodima, održan je prijem u Ambasadi Republike Srbije u Briselu, u saradnji sa Misijom Srbije pri Evropskoj uniji. Događaju su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, belgijske kompanije i uvoznici prehrambenih proizvoda. Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Belgiji, Marina Jovićević, otvorila je skup i obratila se prisutnima sa rečima: "Nemamo često priliku da se okupimo na ovako lepom događaju za koji je glavni povod čulo ukusa".

Istakla je da će ova nagrada domaćim proizvođačima otvoriti vrata za buduću poslovnu saradnju između Srbije i Belgije, ali i drugih EU zemalja. "Nadam se da će se ovaj trend nastaviti i u narednim godinama, zajedno sa našim napretkom na evropskom putu i naporima da se prilagodimo evropskim standardima i sertifikatima", dodala je ambasadorka.

Srpski proizvodi na svetskom tržištu

Jasmina Debeljak Maljković, zamenik direktora USAID - ovog projekta za konkurentnu privredu, ukazala je na značaj promocije srpskih visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda na stranim tržištima, prevashodno na tržištu EU."Ovaj događaj je upravo i način kako možemo da promovišemo srpsku visokokvalitetnu prehrambenu industriju. Danas smo se pridružili najboljim proizvodima iz sveta i pokazali da osim kvalitetne sirovinske baze voća i povrća, domaće kompanije imaju potencijala i kapacitete da naprave proizvode visoke vrednosti", objašnjava Maljković.


Tagovi

Domaći proizvođači Srpski proizvodi Superior Taste Award Alan Kokson Marina Jovićević Jasmina Debeljak Maljković Konkurentna privreda


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.