Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 02.09.2019. 16:00
  • Basel, Švicarska

Syngenta preuzela Cropio: Upravljaće sa 10 miliona hektara u istočnoj Evropi

Ovom akvizicijom Syngenta dolazi do vodeće pozicije digitalnog upravljanja na važnim poljoprivrednim tržištima!

Foto: Syngenta/Cropio
  • 183
  • 9
  • 0

"Syngenta" i "Cropio Group" objavili su danas da je "Syngenta" dovršila akviziciju "Cropio Grupe", agrotehnološke kompanije koja je prisutna u više od 50 zemalja, ali s primarnim fokusom na istočnoj Evropi. "Cropio" platforma je kompletno softversko rešenje koje omogućuje snimanje poljoprivredne površine, kao i evidentiranje i praćenje proizvodnje. Prema dostupnim podacima nešto više od 10 miliona hektara useva je trenutno pod nadzorom "Cropio softvera".

"Cropio" grupa tražila je partnera s jakom agronaučnom kompetencijom kako bi dopunila i poboljšala svoju tehnološku platformu. S dosadašnjim dostignućima integrisanja u digitalnom poljoprivrednom prostoru, "Syngenta" je smatrana poželjnim partnerom koji može pomoći u pružanju dodatne vrednosti "Cropio-ovim" korisnicima.

"Cropio" ovime ostaje samostalna kompanija na tržištu, a od sada u vlasništvu "Syngente".

"Syngenta" sada prisutna na četiri najveća digitalna poljoprivredna tržišta

Greg Majers (Greg Meyers), glavni direktor za informatiku i digitalnu tehnologiju "Syngente", rekao je: "Ova akvizicija označava prekretnicu u digitalnoj strategiji kompanije "Syngenta". "Cropio" je vodeći igrač na istočnoevropskom tržištu digitalne poljoprivrede, a "Syngenta" dobija središte za agrotehnološke inovacije u Evropi koje će pomoći povećati održivost, produktivnost, učinkovitost i profitabilnost poljoprivrednika. "

"Cropio je obavio zaista impresivan posao stvaranja portfelja proizvoda koji proizvođačima donosi ogromnu vrednost. Cropio-ova platforma omogućuje poljoprivredniku nadgledanje svih useva i operacija na polju kako bi se maksimiziralo donošenje odluka", rekao je Dan Burdet (Dan Burdett) predsednik, "Global Digital Agriculture" iz "Syngente".

Ovom akvizicijom, "Syngenta" će biti jedina poljoprivredna kompanija koja ima pristup vodećim platformama za upravljanje na četiri najveća tržišta poljoprivrede: u Sjedinjenim Državama s "Land.db", Brazilu sa "Striderom", Kini s "Modern Agricultural Platform", a sada i u istočnoj Evropi s "Cropiom". Sveukupno, s više od 40 miliona hektara širom sveta upravljaće digitalni alati "Syngente" s ambicioznim planom udvostručenja do kraja 2020. godine.   

Finansijski uslovi preuzimanja nisu objavljeni.

O kompaniji "Cropio"

"Cropio Grupa" je poljoprivredno-tehnološka kompanija s oko 35 stalno zaposlenih. Kompanija je osnovana 2014. godine, a njihovi korisnici su neki od najvećih korporativnih poljoprivrednih gazdinstava u Istočnoj Evropi. 


Tagovi

Syngenta Cropio Group Tehnologija Poljoprivreda


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!