Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tornado
  • 16.12.2021. 18:00

Tornado u Americi poharao poljoprivredne objekte, farme i polja

Delovi silosa za žitarice, a koje je tornado zahvatio, pronađeni su 160 kilometara dalje. Nepogoda neuobičajna za ovo doba godine opustošila je delove Kentakija.

Foto: Facebook/Mayfield Grain Company
  • 401
  • 144
  • 0

Tornado koji je ovih dana harao Kentakijem, zbog kog je poginulo najmanje 74 osobe, veliku je materijalnu štetu napravio i u poljoprivredi te američke savezne države. Tako su se u najpogođenijem gradu, Majfildu, na direktnom udaru razorne snage našli silosi za žitarice "Mayfield Grain Company", navodi kentucky

Delovi objekata koje je zahvatio pronađeni su čak 160 kilometara dalje od tog mesta.

Osim pogođenih silosa, gubitke su prijavili u "Hutson Deere" zastupništvu John Deere-a, inkubatorsku stanicu "Piligrim's Pride", brojne životinjske farme po kojoj je ova država poznata, skladišta za žitarice. 

Istraživačka stanica Univerziteta Kentaki u Prinstonu, a koja zauzima 1.300 hektara, takođe je pogođena pa je pretrpela velika razaranja. Džef Franklin s ovog univerziteta izjavio je da je najgore od svega što su istraživački objekti potpuno obnovljeni i otvoreni u jesen 2020. godine. 

Oluja je osim objekata opustošila zasejana polja, usmrtila stoku, uništila stočnu hranu, žitarice. Na terenu se još uvek radi na pronalaženju i smeštanju stoke, oko čega su se angažovale mnoge organizacije iz te i susednih država. 

Procena devastacije u Kentakiju mogla bi da potraje mesecima. Najgore od svega je što u Majfildu nema tekuće vode, prirodnog gasa, a zemlji prete temperaturni minusi. 


Tagovi

Tornado Kentaki Elementarna nepogoda Šteta Stočarstvo John Deere


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta