Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 19.01.2024. 12:00

TotY slavi 25 godina: Uvode se nove kategorije nagrada

Stalna evolucija industrije poljoprivrednih traktora navela je žiri da glavnu kategoriju, koja je nosila ime nagrade i obuhvatala ratarske traktore, podeli u različite kategorije na osnovu snage. Koje su to?

Foto: TotY
  • 47
  • 9
  • 0

Industrija poljoprivrednih mašina poslednjih je godina doživela brojne transformacije i okrenula budućnosti, a zajedno sa njom i TotY - Tractor of the Year. Iz ove su organizacije na proslavi 25. godišnjice najavili revolucionanu promenu u kategorijama nagrada i pokazali na šta će se fokusirati sledećih 25 godina.

Noviteti koje možemo da očekujemo

Stalna evolucija industrije poljoprivrednih traktora navela je žiri da glavnu kategoriju, koja je nosila ime nagrade i obuhvatala ratarske traktore, podeli u različite kategorije na osnovu snage.

Od sada će se "TotY HighPower" dodeljivati za one iznad 300 KS, jer su mašine velike snage zauzele ključnu ulogu u modernoj poljoprivredi.

Nagrada "TotY MidPower" za traktore snage od 150 do maksimalno 280 KS imaće u fokusu ravnotežu između snage, svestranosti i efikasnosti, zadovoljavajući različite poljoprivredne operacije.

Za višenamenske i pomoćne traktore, koji imaju raspon snage od 70 do 140 KS, dodeljivaće se "TotY Utility". Oni moraju da se odlikuju maksimalno četverocilindričnim motorom i da imaju maksimalnu radnu težinu od 9.000 kg.

Kategorija "TotY Specialized" ostaje posvećena voćarskim, vinogradarskim, planinskim i brdskim traktorima sa preko 40 KS, dok će "Sustainable TotY" da naglasi ključnu ulogu koju održive prakse igraju u oblikovanju budućnosti poljoprivrede.

Sasvim nova kategorija koja je okrenuta budućnosti je "TotYBot". U fokusu su joj robotski traktori opremljeni vučom u tri tačke, PVT, bez kabine koji imaju poboljšanu efikasnost, automatizaciju i veštačku inteligenciju, smanjene troškove rada i optimizovane poljoprivredne operacije.

Dodela nagrada u novembru

Počevši od sledećeg izdanja, žiri od 25 evropskih novinara vodećih poljoprivrednih medija, među kojima je i Agroklub, će samostalno birati traktore u uži izbor za svaku grupu. Novouvedene kategorije odražavaju sveobuhvatan uvid u rastuće potrebe poljoprivrednika širom sveta čime se želi obezbediti da TotY nagrade i dalje budu predvodnik u prepoznavanju izvrsnosti u svetu poljoprivredne tehnologije koji se stalno menja, navode u svom saopštenju. 

Claas Xerion 12.650 Terra Trac je pobednik takmičenja za traktor godine - TotY 2024

Ceremonija dodele priznanja će se održati na dan otvaranja sajma poljomehanizacije "Eima International", zakazanog za 6. novembar 2024. godine, u Bolonji, Italija. U posebno otvorenom prostoru biće izloženi svi traktori koji se bore za ovu prestižnu nagradu, a biće predstavljeni dva puta u toku dana u revijalnom prikazu.

TotY i proizvođač guma BKT, potvrdili su svoje dugogodišnje partnerstvo službenom obnovom ugovora o sponzorstvu za naredne četiri godine. Ova veoma pozitivna saradnja označava trajnu predanost obiju kompanija u području industrije poljoprivrednih traktora, zaključuju u saopštenju. 


Tagovi

TotY Tractor of the Year Traktor godine TotYBot Kategorije nagrada Nove kategorije


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.