Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Božićna česnica
  • 06.01.2016. 11:00

Tradicionalno lomljenje Božićne česnice

Tradicionalno, 7. januara na Trgu Republike u Beogradu organizovano je lomljenje Božićne česnice.

Foto: banjaluka.net
  • 83
  • 3
  • 0

Unija pekara Srbije saopštila je danas da će i ove godine, tradicionalno, 7. januara na Trgu Republike u Beogradu organizovati lomljenje Božićne česnice.

Program počinje u 11.00, a lomljenje česnice u 12 časova.

Kako se navodi, Božićnu česnicu prečnika 1,5 metar i težine 50 kilograma, u kojoj će biti tri zlatna dukata koje daruje preduzeće za proizvodnju pekarske opreme "Veselinović" iz Šapca i ove godine u pekari Trimčević, praviće članovi Esnafa Unije pekara Srbije.

Građanima će biti podeljeno i 2.500 Božićnih krstića.

Ove jubilarne godine, kako je najavljeno, i pekara AS braća Stanković iz Grocke napraviće još jednu Božićnu česnicu koja će biti prečnika 2,5 metara i težine 180 kilograma, a ta pekara darivaće i 2.500 pekarskih paketića.

Unija pekara Srbije naglašava da su podršku organizovanju ove manifestacije koja se već 25. put održava u duhu verske tradicije Pravoslavnih vernika i slavu najvećeg hrišćanskog praznika, Božića, dali Skupština grada Beograda, Gradski sekretarijat za saobraćaj,Turistička organizacija Beograda, Patrijaršija srpske pravoslavne crkve,Policijska stanica Stari Grad i Komunalna policija grada Beograda.

Foto: banjaluka.net


Izvori

beta.rs


Tagovi

Božićna česnica Trg Republike Beograd Verska tradicija