Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lovol
  • 19.05.2024. 17:00

Traktor Lovol P 4110 premijerno predstavljen na Sajmu poljoprivrede

U kategoriji od 110 konjskih snaga Lovol P 4110 namenjen je za sve radnje u polju, u zavisnosti od veličine gazdinstva.

Foto: Sofija Knežević
  • 514
  • 80
  • 0

Traktor najnovije generacije Lovol P 4110 svoju domaću premijeru ima na novosadskom Sajmu poljoprivrede. Atraktivan izgledom, potpuno automatizovan i efikasnih performansi, najnoviji je adut Mehanizacije Trgomen koja već 18 godina zastupa ovaj kineski brend proizvođača mehanizacije.

"Na ovom, 91. Međunarodnom sajmu poljoprivrede pojavili smo se sa ozbiljnom premijerom. Reč je o traktoru četvrte generacije koji predstavlja revoluciju u ovom polju", kaže menadžer prodaje Mehanizacije Trgomen Jovan Ristić.

Izloženi model već je prodat, a svojim moćnim izgledom zaista privlači pažnju posetilaca sajma. Njegov uvoz počeo je u februaru ove godine, a za sada je domaćim kupcima prodato četiri ovakva traktora.

Ristić predstavlja performanse novog traktora (foto: Dinka Bogunović)

"Do sada smo se pridržavali isključivo mehanike, a sada prvi put imamo traktor koji ima svoj računar i zahteva dijagnostiku prilikom servisiranja. Ima elektro reverzer, menjač sa električnim kvačilom, nema više klasičnu Bosh pumpu već elektronske dizne, injektore."

Vuče ozbiljne priključke

U kategoriji od 110 konjskih snaga Lovol P 4110 namenjen je za sve radnje u polju, u zavisnosti od veličine gazdinstva.

"Ovo je traktor koji nosi trobrazni plug, ozbiljna teška oruđa, a najviše je namenjen za srednja gazdinstva", precizira naš sagovornik.

Sve je maksimalno automatizovano i sve se uključuje na dugme: od kardana, prednje vuče, vratila, blokade diferencijala i biranja brzina.

Sve je automatizovano (foto: Sofija Knežević) 

"Sve to olakšava poslove, a udobnost je maksimalna. Tehnologije su sve bolje i bolje kada je u pitanju Lovol. Do sada smo prodavali traktore do 130 konjskih snaga i šest cilinadara, novina je da polako ulazimo u prodaju većih traktora do 200 i 240 konjskih snaga."

Najvažnija je podrška kupcu

U Mehnizaciji Trgomen očekuju da će u ovoj godini prodati između 400 i 500 traktora. Ipak, Ristić napominje da to nije najvažnije.

"Postprodaja i održavanje mehanizacije su najbitniji segment ovog posla, a tu smo prepoznatljivi. Imamo ozbiljnu servisnu mrežu i trudimo se da budemo dostupni korisnicima u svakom momentu. Ako nemate dobro organizovanu logistiku i niste snabdeveni rezervnim delovima, nemate dovoljno obučenih majstora, onda ni prodaja na vredi", izričit je on.

Maksimalna udobnost 

Poljoprivredni sajam je, napominje, svakako važan u marketiškom smislu.

"Posećenost je dobra, ima puno izlagača. Važan nam je sajam, zato smo tu svake godine."

Lovol se najviše uvozi

Tokom 2023. godine u Srbiju je uvezeno najviše Lovol traktora, čak 327. Zašto su sve popularniji na našim njivama?

Prošle godine su se Lovol traktori najviše uvozili - zbog čega?

"Na to najviše utiče odnos kvaliteta i cene, kao i ozbiljnost servisa, dostupnost rezervnih delova. Veliko interesovanje vlada i za naš model kombajna Lovol GM 100 koji je imao premijeru na prošlogodišnjem sajmu i prodaja je krenula veoma ozbiljno", zaključuje naš sagovornik.


Foto prilog


Tagovi

Mehanizacija Trgomen Lovol P 4110 Traktor od 110 konjskih snaga Jovan Ristić Poljoprivredni sajam Kombajn Lovol GM 100


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".


Partner

Mehanizacija Trgomen

Dositeja Obradovića 79, 36212 Kraljevo, Srbija
tel: +381 36 862 438, e-mail: office@trgomen.com web: https://www.mehanizacija-trgomen.com/