Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivrednici na Kosmetu
  • 09.03.2018. 16:15

Traktori za porodice sa Kosova i Metohije

Goran Vasović i Sreten Miladinović sa Kosmeta dobili su traktore, koji će im pomoći da se lakše bave poljoprivredom.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju
  • 1.180
  • 55
  • 0

Goran Vasović iz sela Bresnica kod Zvečana i Sreten Miladinović iz Donje Brnjice kod Gazimestana, sa Kosova i Metohije, dobili su traktore, kao pomoć njihovoj proizvodnji. Kako kažu, ova donacija im mnogo znači, jer će moći kvalitetnije da obrađuju zemljište, a to im daje priliku za zaradu. Vasović je naveo da ima 16,5 hektara zemlje, da se ozbiljno bavi voćarstvom i ima zasade šljiva koje planira da proširi, a do sada je obrađivao zemlju malim motokultivatorom. Miladinović ima šest hektara zemlje, kojima se posvetio nakon što je dobio otkaz u Prištini.

"Hvala Vladi za poklon, to će nam mnogo pomoći, ali treba pronaći način da se mladi zapošljavaju. Mnogo omladine je nezaposleno na KiM. Ima momaka od 30 godina, nigde ne rade i nemaju gde da se zaposle", rekao je Miladinović.

Država povećala davanja za pomoć poljoprivrednicima na Kosmetu

Uručenju donacije prisustvovao je generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.  Istakao je će Srbija nastaviti sa donacijama na KiM, te da je država odlučila da višestruko poveća svoja budžetska davanja za pomoć poljoprivrednicima u našoj južnoj pokrajini:

"Želimo da im omogućimo mnogo bolju i tehnološki savremeniju proizvodnju i da na pravi način pomognemo njihovom opstanku i ostanku upravo ovde na njihovim vekovnim ognjištima".

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev napomenuo je da je budžet Kancelarije, zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, za ovu godinu veći pet puta nego protekle godine.

Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

 


Tagovi

Kosmet Kosovo i Metohija Traktor Donacija Dušan Kozarev Nikola Selaković Goran Vasović  Sreten Miladinović


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.