Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kriza poljoprivrede
  • 04.09.2015. 13:30

Traktorima na Pariz!

Evropski ministri poljoprivrede razgovaraće sledeće nedelje o direktnim subvencijama kako bi pomogli proizvođačima. Ukoliko nacionalne vlade budu mogle da finansiraju raniju isplatu, dogovor će biti u korist farmera.

Foto: Reuters
  • 85
  • 7
  • 0

Čini se da protestima nema kraja. Celog leta smo gledali traktore na putevima širom Evrope, a sada se bliži vrhunac. Stotine francuskih poljoprivrednika krenulo je juče traktorima prema Parizu da bi protestovali zbog cena hrane koje ugrožavaju njihovu egzistenciju.

Na protestu u glavnom gradu Francuske okupilo se na hiljade besnih traktorista i njihovih simpatizera, pa su u Parizu juče očekivali potpuni saobraćajni kolaps, javlja agencija AFP. Nekima je trebalo i nedelju dana da dođu do odredišta. Očajni farmeri traže političke reforme.

Ranija isplata subvencija?

U Dablinu su se pre nekoliko dana, takođe, okupili farmeri, uglavnom proizvođači mleka na čijim se leđima najviše slomila kriza poljoprivrede u Evropskoj uniji, koju vlasti i dalje odbijaju da priznaju.

Evropski ministri poljoprivrede će sledeće sedmice razgovarati o direktnim subvencijama kako bi pomogli proizvođačima. Ukoliko nacionalne vlade budu mogle da finansiraju raniju isplatu, dogovor će biti u korist farmera. A navodno će se pregovarati i o interventnom podizanju cena.

Foto: Reuters


Tagovi

Traktori Protest Subvencije Cena hrane Reforme Kriza Pariz Intervencije


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u