Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bezbednost poljoprivrednika
  • 08.07.2020. 12:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Inđija

Traktoristi dobili rotaciona svetla da bi bili bezbedniji u saobraćaju

Podela rotacionih svetala nedavno je upriličena u zgradi opštine Inđija, a poljoprivrednicima je održan kratak seminar o značaju njihove upotrebe.

Foto: Depositphotos/vertraut
  • 183
  • 11
  • 0

Savet za bezbednost opštine Inđija, obezbedio je 250 rotacionih svetala za traktoriste sa teritorije ove opštine, a sve u cilju povećanja bezbednosti i ovih učesnika u saobraćaju. Podela rotacionih svetala nedavno je upriličena u zgradi opštine Inđija, a poljoprivrednicima je održan kratak seminar o značaju njihove upotrebe i zakonskim aktima, koji regulišu ovu oblast u saobraćaju.

Kako bi nesmetano stigli do njive i bili sigurni u svoju, ali i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju, poljoprivrednicima sa područja ove sremske opštine, nedavno su podeljene i reflektujuće trake za obeležavanje gabarita poljoprivrednih vozila i mehanizacije.

Neće biti preregistracije: Stare tablice na traktorima i dalje važe

Podeljeno je 250 svetala i traka što se, kako smatraju u Savetu za bezbednost, pokazalo kao dobra praksa.

"Dobro je što naši poljoprivrednici zaista koriste ovaj vid pomoći i što se pokazalo na terenu da je manje saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici vozači traktora. Pored žutih rotacionih svetala, poljoprivrednim proizvođačima su podeljene žute i crvene retroreflektujuće trake koje služe za označavanje teških priključnih vozila", kaže Dragan Ibročić, član Saveta za bezbednost Opštine ovog grada.

Sproveden niz preventivnih akcija

Kako su istakli predstavnici Saveta, u saobraćaju u poslednje četiri godine opština Inđija mnogo pažnje poklanja povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Do sada je sproveden niz različitih, preventivnih akcija, a sredstva od prekršajnih kazni koja se vraćaju u lokalni budžet iskorišćena su za nabavku, između ostalog i rotacionih svetala za traktoriste.

I u narednom periodu biće sličnih aktivnosti

"Ideja nam je bila da preventivno utičemo i na vozače traktora, kako bi bili što bezbedniji na putu. Moramo im omogućiti da budu vidljvi učesnici u saobraćaju posebno tokom noćnih vožnji", naveo je Đorđe Vranješ, zamenik predsednika Saveta za bezbednost ove lokalne samouprave. 

Pre same podele rotacionih svetala i reflektirjućih traka, poljoprivrednicima je održano i kraće predavanje o značaju njihove svakodnevne primene, ali i o upoznavanju sa zakonskim aktima koji regulišu navedenu oblast. Može se još dodati i to da će sve akcije Saveta za bezbednost u opštini Inđija biti nastavljene istim tempom i u narednom periodu.


Foto prilog


Tagovi

Bezbednost poljoprivrednika Dragan Ibročić Đorđe Vranješ Bezbednost u saobraćaju Rotaciona svetla Gabaritna vozila Učesnici u saobraćaju Savet za bezbednost


Autor

Zlatko Markovinović

Više [+]

Glavni i odgovorni urednik televizije "Fruška gora", autor i voditelj poljoprivredne emisije "Zdrav domaćin".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!