• Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018
  • 22.06.2018. 15:00

Traktorom iz 1964. na meč Srbija - Švajcarska!

Trojici Švajcaraca je trebalo 12 dana da pređu oko 2.000 kilometara do Kalinjigrada.

Foto: SWI / Keystone
  • 613
  • 31
  • 0

Nakon gotovo 2.000 kilometara i 12 dana, Švajcarac Beat Štruder (Struder) stigao je u Kalinjigrad, sa svoja dva prijatelja Vernerom Cimermanom (Werner Zimmermann) i Jozefom Vajerom (Josef Wyer). Ovde će večeras gledati meč svoje reprezentacije sa našim momcima. Ovaj trojac se uputio za Rusiju na mašini iz 1964. godine!  Tamnocrveni traktor je na put krenuo sa periferije Lucerna.

Kada kažeš Švajcarska pomislim na mlečno govedarstvo

Kako piše Rojters,  Štruder je vlasnik muzeja traktora. Sa prijateljima se odlučio na put tokom kog žele da skupe novac za švajcarske dobrotvorne organizacije, koje pomažu deci. Do sada su prikupili gotovo 20.000 švajcarskih franaka (oko 17.500 evra). 

Vajer je bio zadužen za vožnju pomoćnog kombija, dok su se druga dva prijatelja smenjivali za volanom traktora, vozeći po šest sati dnevno. "Normalno, čovek jednom u životu može da učini nešto poput ovoga, tako da smo proveli stvarno dobro vreme zajedno", rekao je Vajer.

Pogledajte kako je izgledala ova avantura:


Tagovi

Švajcarska Srbija Traktor Kalinjigrad Beat Štruder (Struder)


Autorka

Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sedamdesetogodišnja Mirka Selaković iz Mladosti plete od svoje pete godine. Nekada su to bili odevni... Pročitaj celu belešku »