Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Policijska akcija
  • 23.04.2021. 18:00

Traktorom pomogao policiji u poteri za kriminalcima

Ubacio sam traktor u nižu brzinu, povećao broj obrtaja i pokušao da ih zaustavim, opisuje Baz Palmer dan koji je za ovog američkog farmera mogao biti sasvim običan.

Foto: Depositphotos/budabar (ilustracija)
  • 166
  • 23
  • 0

Nakon što su dvojica kriminalaca u američkoj saveznoj državi Severna Karolina bežala policiji divljajući po glavnom putu, vozeći se u suprotnom smeru i kroz tuđe dvorište, završili su na atarskom putu. Kada više nisu imali gde, skrenuli su u samo polje. Ali, tamo ih je okružila policijska patrola, ali i traktor hrabrog farmera Baza Palmera, najzaslužnijeg za zaustavljanje ove potere.

On je svojim vozilom marke Kubota preprečio put kriminalcima. Iako su u jednom trenutku uspeli da ga zaobiđu, malo nakon toga završilili su u obližnjem ribnjaku čime je završila akcija, a ovaj farmer postao je junak priče.

"Ubacio sam traktor u nižu brzinu, povećao broj obrtaja i pokušao da ih zaustavim", pojašnjava Palmer.

"Kada je krenuo prema meni, ukazala mi se prilika. Dakle, bilo je jednostavno", dodaje rekavši kako se nije dvoumio treba li da pomogne policiji.

Uhapšen dvojac

Pre nego se zahuktalo, on je obrađivao svoje zemljište, a onda je ugledao kako poljem juri automobil i za njim mnoštvo policijskih vozila. Potom je odveo svog maloletnog unuka u kuću, seo za volan i krenuo da pomogne.

"Kad bi svi ustali i učinili ono što moraju, život bi bio mnogo lakši. Ponekad jednostavno treba da uskočiš u pomoć", smatra ovaj hrabri poljoprivrednik.

"Naučio sam jednostavnu životnu lekciju: Ne petljajte se sa traktorom marke Kubota koji vozi starac i ne bežite od šerifa“, našalio se za kraj.

Policijski službenici su nakon akcije uspeli da uhvate dvojicu kriminalaca, 48-godišnjeg Varda Veilanda i 62-godišnjeg Armonda Daglasa koju su bežali zbog posedovanja ukradene robe. Dodatno su optuženi i za prebrzu vožnju i bežanje od policije.


Tagovi

Potera Severna Karolina Kriminalci Buzz Palmer Traktor


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.