Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hellenic Sugar
  • 08.07.2017. 08:30

Tri ponude za kupovinu srpskih šećerana

Grčka kompanija Helenik šugar industri(Hellenic Sugar Industry) saopštila je da je završen postupak prikupljanja ponuda za kupovinu šećerana u njenom vlasništvu koje se nalaze u Srbji. Interesovanje za kupovinu su pokazale i neophodnu dokumentaciju dostavile kompanije Agrana, Kristal union Viro i novosadska MK grupa

Foto: Saramukitza / Pixabay
  • 1.414
  • 71
  • 0

Grčka kompanija Helenik šugar (Hellenic Sugar Industry) saopštila je da je završen postupak prikupljanja ponuda za kupovinu šećerana u njenom vlasništvu koje se nalaze u Srbji. Kako prenosi portal Gde investirati, ponude su dostavili austrijska "Agrana", francusko-hrvatski konzorcijum "Kristal union-Viro" (Cristal Union-Viro) i novosadska "MK grupa".

Helenik prošle godine u Srbiji zaradio 2,8 milijarde dinara

Naime, kompanija Helenik u našoj zemlji poseduje dve šećerane, u Crvenki i u Šajkašu. One su prošle godine ostvarile kombinovani profit od 2,8 milijardi dinara (oko 23 miliona evra).

Čeka se odluka Helenika

Kako stoji u saopštenju koje je objavila Zagrebačka berza, konzorcijum "Kristal union" iz Francuske, dostavio je ponudu za kupovinu 92,66% deonica AD Fabrike šećera "Šajkaška" u Žablju i 87,54% deonica Fabrike šećera AD "Crvenka", u vlasništvu Helenik šugara. Međutim, kako se navodi, uprkos tome što je Viro pokazao interesovanje za kupovinu šećerana u martu, još se čeka na informacije o nastavku postupka prodaje.

Izvor: www.gdeinvestirati.com

Foto: Saramukitza / Pixabay


Tagovi

Hellenic Sugar Industry Cristal Union-Viro MK grupa Šećerane Srbija Žabalj Crvenka Prodaja


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.