Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gorivo
  • 16.05.2024. 12:00

"Tron" drži Srbija: Najskuplje gorivo plaća se kod nas

Velika odstupanja sa cenama goriva u zemljama regiona, izazvale su negodovanje javnosti.

Foto: AK grafika
  • 800
  • 112
  • 0

Cena goriva kod nas i u regionu je tema o kojoj se stalno govori, ali se ništa novo ne saopštava. Srbija već nekoliko godina drži "tron" najskupljeg goriva. Trenutno cena dizela na našim pumpama iznosi od 203 do 210 dinara za litar u zavisnosti od dodataka (GDrive D, Gold Evro Dizel, Expert Dizel...), dok je benzin od 199 do 220, a gas ostaje svuda na nivou od 98,9 dinara.

Tako pokazuju istraživanja na sajtu Benzinko, ali i daju uvid ovih cena u zemljama regiona. Velike razlike, izazvale su negodovanje javnosti.

Trenutno, dizel je najjeftiniji u Severnoj Makedoniji - 142,7 dinara! Povoljniji je i u Bugarskoj 161,1, a onda u BiH i Hrvatskoj za dinar skuplji. Jeftinijii dizel toče i Mađari - 186,4 dinara za litar. Najjeftiniji benzin u regionu je u Bugarskoj koji je iste cene kao i dizel, a onda za manje novce kupuje se i u Severnoj Makedoniji (164), Bosni i Hercegovini (167), Rumuniji (172,2). Najskuplji gas "sipaju" Mađari - 105,3 dinara.

Podsetimo, Vlada Republika Srbije, odnosno Ministarstvo trgovine, svakog petka obaveštava javnost o najvišoj ceni naftnih derivata prema Uredbi o ograničenju visine cena derivata nafte.  

Naslovna fotografija: Shutterstock/Leitenberger Photography/PrtnSc/benzinko.com


Tagovi

Cene goriva Cena nafte Cena benzina Cene goriva u regionu Ograničenje cena naftnih derivata


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...