Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • UAP
  • 05.05.2015. 09:00

U aprilu isplaćeno 1,1 mlrd. dinara podsticaja

Od strane UAP-a, poljoprivednicima je u martu i aprilu isplaćenoo 2,3 mlrd. dinara, a otpočeo je i proces akreditacije za IPARD.

Foto: depositphotos.com
  • 69
  • 2
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja izvestila je kako je, unatoč preseljenju sedišta iz Šapca u Beograd i kašnjenju donošenja Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2015. godini, koja je osnov za vršenje isplata koje obavlja Uprava za agrarna plaćanja, samo u aprilu uspela da isplati preko 1,1 milijardu dinara, odnosno obradi blizu 12.000 zahteva po raznim pravilnicima.

Od pomenutog iznosa, 335.357.568 dinara isplaćeno je po osnovu Pravilnika o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na premiju za mleko, 323.697.000 dinara po osnovu Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla, 174.123.000 po osnovu Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za tov svinja itd.

Od donošenja Uredbe o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2015. godini, Uprava je u martu i aprilu isplatila 2,3 milijarde dinara, odnosno obradila blizu 20.000 zahteva. Istovremeno, planirani proces akreditacije za IPARD otpočeo je kako je i planirano, u martu 2015. godine. Trenutno je u toku procena funkcionalnosti procedura, koje će se primenjivati nakon što Uprava dobije akreditaciju za sprovođenje mera IPARD programa.

Foto: depositphotos.com; simazoran


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

IPARD program Uprava za agrarna plaćanja Premija za mleko Stočarstvo Tov svinja Prava na podsticaje Poljoprivreda Ruralni razvoj