Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saradnja Srbije i Mađarske
  • 27.07.2018. 08:00

U Arilju uskoro počinje gradnja fabrike za preradu voća

Fabrika koja će biti izgrađena u Arilju imaće projektovani minimalni kapacitet 4.000-5.000 tona godišnje, a početak granje se očekuje za oko 60-ak dana.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije
  • 274
  • 13
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je s ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom a glavna tema bila je sa gradnja fabrike za preradu voća koja će biti podignuta u Arilju. Ta fabrika će biti izgrađene zahvaljujući zajedničkom ulaganju Srbije i Mađarske. Kako piše u zvaničnom saopštenju Ministaratva poljoprivrede Srbije, na sastanku je rečeno da će radovi početi u roku od 60 dana, a pogon za preradu voća imaće minimalni projektovani kapacitet od 4.000 do 5.000 tona godišnje.

Memorandum potpisan u februaru u Budimpešti

Ambasador Mađarske Atila Pinter je ovom prilikom istakao da će Ambasada Mađarske u Beogradu ubuduće imati službenika posebno zaduženog za oblast poljoprivrede. Inače, memorandum, koji se odnosi na formiranje zajedničke kompanije mađarske i srpske privatne firme za proizvodnju i preradu voća, potpisan je u još u februaru 2018. godine u Budimpešti posle četvrte zajedničke sednice vlada naše zemlje i Mađarske.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Arilje Fabrika Voće Prerada Ministarstvo poljoprivrede Branislav Nedimović Srbija Mađarska Saradnja


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.