Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • zaštita gazdinstva
  • 09.05.2019. 17:00
  • Moravički okrug, Ivanjica

U ivanjičkim selima medvedi napravili štetu pčelarima

U golijskom selu Dobri Do, pčelinjak Ratka Markovića opustošio je medved, a nezvani gost pričinio je štetu od oko tri stotine hiljada dinara.

Foto: Bigstockphoto/Michal Masik
  • 115
  • 5
  • 0

U ivanjičkom kraju, u poslednje vreme, medvedi sve češće pričinjavaju štetu pčelarima, a meštani sada strahuju za bezbednost.

U golijskom selu Dobri Do, pčelinjak Ratka Markovića opustošio je medved, a nezvani gost pričinio je, na osnovu stručne procene, štetu od oko tri stotine hiljada dinara. 

Medvedi ranije nisu pričinjavali štetu 

Ratko je kako je rekao za RTS penzioner, te da od pčelarenje ostvaruje dodatne prihode. "Svi mi tvrde da od nje ograde nema, probaću još sad da nabavim čuvalicu, da stavim nju žicu, da zategnem čuvalicu, ako budem mogao da zaštitim bilo šta, da nastavim da se bavim ovim, ako ne ja ću morati da napustim", kaže Ratko Marković, pčelar iz Ivanjice.

Radoslav Lišanin tvrdi da nikada ranije medvedi nisu pričinjavali štetu. Međutim, ove zime nisu utonuli u san, pa svaka noć donosi neizvesnost.

Sneg u maju, nije neuobičajen za golijski kraj, ali nisu očekivali i da će i divlje životinje postati vid elementarne nepogode.


Izvori

RTS


Tagovi

Pčele Med Medved Ratko Marković Radoslav Lišanin