Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vozio 20 km/h
  • 30.05.2019. 19:30

U Nemačkoj kupio traktor pa 700 km vozio do kuće

Mladi poljoprivrednik i student ekonomije Bogdan Zaklan - Čači iza sebe ima, verovatno, avanturu života.

Foto: Depositphotos/nejron (ilustracija)
  • 1.501
  • 74
  • 0

Sećate se priče o Kurtu Klakneru, farmeru iz Austrije koji je putovao po Evropi traktorom starijim od sebe? Ili o obožavaocu fudbala, Hubertu Virtu, koji je na Svetsko prvenstvo u fudbalu iz rodnog Forchajma u Nemačkoj, u Rusiju išao traktorom baš kao i Švajcarac Beat Štruder koji je traktorom iz Lucerna stigao u Kalinjigrad, sa svoja dva prijatelja Vernerom Cimermanom i Jozefom Vajerom? 

Sada i na ovim prostorima imamo traktorskog "junaka". Naime, kako piše 24 sata, Bogdan Zaklan - Čači (23), iz Minhena do Korenice, odnosno, sela Krbavice dovezao se upravo tako - traktorom! Taj mladi student ekonomije i poljoprivrednik u Nemačkoj kupio je traktor. Međutim, kad je čuo da bi ga prevoz stajao oko 1.500 evra odnosno da bi za povoljniji od 600 evra, čekao 20 dana, odlučio ga je sam dovesti kući.

Bogdanu je trebao 21 sat da traktorom pređe put dug gotovo 700 kilometara. Najviša maksimalna brzina koju je uspeo dostići bila je 47 km/h, ali bilo je delova na kojima je mogao voziti tek 20 km/h. Naravno, iza sebe stvarao je kolone, ipak ispričao je za 24 sata, ljudi su mu većinom mahali, pozdravljali ga i navijali za njega. 

Kako je naglasio, nije mu teško voziti traktor i avanturu bi ponovio. Pri tom, uštedeo je novac. Na put, putarine, gorivo pa i kaznu jer je ušao u tunel namenjen samo za lična vozila, potrošio je 500 evra. "Ipak najviše me raduje doček prijatelja u Korenici i proslava", zaključio je Bogdan za 24 sata. 


Izvori

24 sata


Tagovi

Bogdan Zaklan Čači Traktor Traktorom iz Nemačke


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.