Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zakup zemljišta
  • 27.03.2023. 10:30

U Novom Kneževcu ponuđeno preko 2.000 ha državnog zemljišta, koliko je u drugim mestima?

U Novom Kneževcu u ponudi je oko 2.070 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, dok je u Čajetini, nakon okončanog prvog kruga, u ponudi za zakup preostalo oko 1.665 ha, uglavnom livada i pašnjaka. Period zakupa je 15 godina.

Foto: Depositphoto/boggy22
  • 133
  • 37
  • 0

U prethodnom periodu raspisani su javni oglasi za drugi krug nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštinama Arilje, Čajetina, Novi Kneževac, Bačka Palanka i Opovo, piše na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.

U Novom Kneževcu u ponudi je oko 2.070 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, dok je u Čajetini, nakon okončanog prvog kruga, u ponudi za zakup preostalo oko 1.665 ha, uglavnom livada i pašnjaka. Period zakupa je 15 godina.

U Arilju, Bačkoj Palanci i Opovu je ostalo nešto manje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje je pogodno za davanje u zakup. U Arilju je to svega 65 ha, u Bačkoj Palanci oko 250 ha, a u Opovu nešto manje od 380 ha. Zemljište se u ovim opštinama nudi na period zakupa od godinu dana.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovana gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine mogu učestvovati u javnom nadmetanju i svoje ponude poslati isključivo elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.

Rok za prijavu istče 1. aprila u Arilju i Čajetini, odnosno 2. aprilagodine u Novom Kneževcu, Bačkoj Palanci i Opovu.


Tagovi

Zakup zemljišta Državno poljoprivredno zemljište Novi Kneževac Drugi krug nadmetanja Uprava za poljoprivredno zemljište Opovo Arilje Bačka Palanka Čajetina


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Zašto ostavljam otpad u prirodi?

145


Glasova: 18

U svojoj blizini nemam nikakvu deponiju ili zeleno ostrvo 12,4%

Glasova: 6

Preskupo mi je da odvezem otpad ili platim nekoga da to uradi 4,1%

Glasova: 10

Isti đavo, svejedno će završiti negde u prirodi 6,9%

Glasova: 104

Ne ostavljam otpad u prirodi 71,7%

Glasova: 7

Briga me za otpad, imam drugih problema 4,8%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Masovna pojava monilioze u zasadima višnje i šljive. Neadekvatna zaštita i pogrešan trenutak primene fungicida ili vremenske neprilike?!