Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veletržnica Beograd
  • 27.07.2015. 13:30

U ponudi uskoro i proizvodi iz Republike Srpske

Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi iz Republike Srpske trebalo bi uskoro da se nađu na Veletržnici Beograd, najvećoj instituciji za promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Srbiji.

Foto: depositphotos.com
  • 61
  • 2
  • 0

Na Veletržnici Beograd bi trebalo da bude otvorena firma čiji bi osnivač bio Grad Bijeljina i preko koje bi se obavljao plasman robe iz Republike Srpske, saopštilo je danas to preduzeće.

Saopšteno je i da u vladama Srbije i Republike Srpske postoji zainteresovanost da se otklone problemi na granici, kako bi se obavljao lakši promet robe i da bi se poljoprivredni proizvodi iz Republike Srpske uskoro mogli naći na Veletržnici u Beogradu.

Republika Srpska kao deo mreže regionalnih veletržnica

Inače, u prostorijama Veletržnice održan je sastanak o unapređenju prometa i ekonomske saradnje između Srbije i Republike Srpske. Razmatrane su ideje za realizaciju dogovora o saradnji, unapređenju odnosa i uklanjanju barijera, a dogovoreno je da će Veletržnica uspostaviti bolju i intenzivniju saradnju sa tržištem Republike Srpske. Predstavnicima iz Republike Srpske prezentovan je projekat razvoja nacionalne veletržnice i formiranje mreže regionalnih veletržnica. Mreži regionalnih veletržnica, osim Veletržnice Beograd, priključili bi se i veći gradovi u Srbiji, a predloženo je da se priključi i Republika Srpska.

Sastanku su, osim menadžmenta Veletržnice, prisustvovali gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, direktor predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, potpredsednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić, načelnik odeljenja za privredu i poljoprivredu Mile Pejčić i predsednik udruženja poljoprivrednika Semberije Mićo Živić.

Srbija je značajan partner u robnoj razmeni za Republiku Srpsku

Direktorka Veletržnice Nataša Putnik istakla je da je Srbija veoma značajan partner u robnoj razmeni za Republiku Srpsku, kao i da je velika šansa da se poljoprivredni proizvodi uskoro preko Veletržnice nađu i u ostalim zemljama regiona. "Veletržnica Beograd je, spremna da pomogne koliko je moguće Republici Srpskoj da se dogovor o saradnji uskoro i realizuje", rekla je Putnik.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je značaj udruživanja i zajedničkog rada na unapređenju odnosa, jer se samo tako mogu zadovoljiti potrebe i trećih tržišta.

Najveća institucija za promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda

Veletržnica Beograd je najveća institucija za promet poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u Srbiji. Kako je saopšteno, ima najbolju lokaciju u regionu, odličnu povezanost auto-putem sa najvažnijim distributivnim centrima i nalazi se pored međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla". Prostire se na površini od 18,5 hektara, godišnji promet robe je 120.000 tona, raspolaže sa 870 mesta za kamionsku prodaju, a skladišni i poslovni prostor zauzima 3.000 kvadrata. Na veletržnici se nalazi carinska ispostava i parking terminal za teretne kamione, a završetak radova na novoj hali za voće i povrće očekuje se do oktobra.

Foto: depositphotos.com; freeteo


Izvori

Tanjug


Tagovi

Veletržnica Beograd Plasman robe Republika Srpska Poljoprivredni proizvodi Mreža regionalnih veletržnica Mićo Mićić Mladen Cicović Mihajlo Vidić Mile Pejić Mićo Živić Nataša Putnik Semberija Udruživanje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.