Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nevreme
  • 02.06.2022. 10:00
  • Rasinski okrug, Trstenik

U Rasinskom okrugu uništeno 150 ha useva zbog grada

Ovako nevreme se ne pamti. Ni mnogo stariji ljudi, čak i oni u 90 godina ne sećaju se da je bilo ovakvo, kaže Ivica Kačarević iz Velike Drenove.

Foto: Depositphotos/adam_r (ilustracija)
  • 227
  • 74
  • 0

U nevremenu koje je pre tri dana pogodilo Rasinski okrug uništeno je oko 150 hektara useva u Velikoj Drenovi i okolinim selima opštine Trstenik. Na pojedinim parcelama bilo je više 20 centimetara leda. Komisije procenjuju štetu, a da li će i kako biti nadoknađena, znaće se naredne nedelje.

"Ovako nevreme se ne pamti. Ni mnogo stariji ljudi, čak i oni u 90 godina ne sećaju se da je bilo ovakvo. Ovde je bio paradajz - već izbačen. Uništeno je sve od sadnica, luka, kromira, vinograda, totalna šteta", kaže za RTS Ivica Kačarević iz Velike Drenove, a Vladimir Dačić iz istog mesta dodaje da su lozni kalemovi i voćne sadnice na osnovu preliminarne procene stradali 70 odst0.

"Takođe, kada je u pitanju paprika, do sada je na našoj teritoriji posađeno negde oko 50 odsto od ukupne količine koja se inače posadi kod nas, ali na žalost šteta je bila 10 procenata."

Opština Trstenik formirala je komisiju za procenu štete koja će narednih dana obići sela Medveđa, Velika Drenova i Selište.

Prema poslednjim informacijama Večernjih novosti, stanje zaliha u odbrani grada je 941 protivgradna raketa, ali izvesno je da je bilo dejstvovanja strelaca. 

Grad pao u većem delu Srbije - naročito oštećeni ariljski malinari

Podsetimo, grad je velike štete naneo na području opštine Kragujevac, Vrnjačka Banja, Kruševac, Pirot i u većem delu Zapadne Srbije.


Tagovi

Grad Nevreme Rasinski okrug Trstenik Oštećeni usevi Protivgradna zaštita


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...