Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar na farmi
  • 18.12.2019. 19:00
  • Bugarska

U stravičnom požaru izgorelo 770 krmača i 1.980 prasića

U požaru koji se dogodio sinoć u selu Kapinovo u Bugarskoj na farmi svinja izgorelo je gotovo 3.000 svinja, uzrok je nepoznat, a štete se i dalje zbrajaju.

Foto: Pixabay/Andrew Martin (ilustracija)
  • 5.629
  • 280
  • 0

U požaru na farmi svinja koji se dogodio sinoć u Bugarskoj u mestu Kupinovo izgorelo je gotovo 3.000 svinja od čega 770 krmača i 1.980 prasića. Požar se dogodio nešto iza ponoći 17. decembra, prenosi agronovinite.

Vatrogasci su se s požarom borili celu noć, vatru su ugasili oko 7.30 ujutro, a na zgarištu zatekli zastrašujuće prizore

Osim ogromne štete kada je reč o gubitku stoke, požar je uništio i gotovo 500 m2 krovne konstrukcije na farmi i opremu u prostorijama za životinje. Vrednost štete i dalje se zbraja, a uzroci incidenta se tek moraju razjasniti. 

Farma je u vlasništvu bugarsko-austrijske kompanije Agro SIP, izgrađene 2015. godine u sklopu modernog kompleksa od tri farme svinja, fabrike stočne hrane i klanice. Ukupna investicija iznosila je 23 miliona leva (blizu 14 miliona dinara). 

Farma je izgrađena prema austrijskom sastavu u skladu sa svim ekološkim zahtevima - sa sanitarnim prolazima, rashladnim sastavima i sa odvodom otpadnih voda. Na farmi su uzgajane svinje danske fabrike Danbred.


Tagovi

Požar na farmi Bugarska Svinje Danbred


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.