Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vranje
  • 17.04.2016. 15:00

U Vranju se gradi nova zelena i mlečna pijaca

U Vranju su počeli radovi na izgradnji nove pijace, vredni 19,5 miliona dinara. Rok za završetak radova je 60 dana.

Foto: www.vranje.org.rs
  • 143
  • 6
  • 0

U Vranju su juče počeli radovi na izgradnji nove pijace, vredni 19,5 miliona dinara, čijim završetkom bi, prema najavama gradskih vlasti, trebao da bude rešen problem ulične prodaje poljoprivrednih proizvoda.

Prema rečima gradonačelnika Vranja Zorana Antića, izgradnja nove pijace omogućiće rešavanje "višedecenijskog problema" ulične prodaje poljoprivrednih proizvoda, koja je kako je naveo, posebno raširena u delovima grada gde pijace već postoje, a na kojima nema dovoljno tezgi za sve proizvđače.

"Grad će pomoći poljoprivredne proizvođače tako što će im biti omogućeno da tezge na novoj pijaci koriste besplatno do dve godine, pod uslovom da imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, da su korisnici gradskog komunalnog preduzeća 'Komrad' i da prema njemu nemaju dugovanja", rekao je Antić. Gradonačelnik je naveo i da je lokalna samouprava u Vranju prošle godine pomogla poljprivrednike tog kraja tako što je iz lokalnog fonda za poljoprivredu izdvojila 28 miliona dinara, i najavio da će ove godine za poljoprivrednike biti izdvojeno 35 miliona dinara.

Nova pijaca u Vranju prostiraće se na 590 kvadratnih metara i raspolagaće parking prostorom za 30 vozila. Rok za završetak radova je 60 radnih dana.

Foto: www.vranje.org.rs


Izvori

beta.rs


Tagovi

Vranje Izgradnja pijace Zoran Antić Poljoprivredni proizvodi Poljoprivredni proizvođači Fond za poljoprivredu