Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hapšenje
  • 02.06.2023. 14:00

Uhapšen zbog sumnje da je oštetio Agrodukat za skoro dva miliona dinara

Sumnja se da je od 15. do 24. aprila 2019. godine, kao zaposleni u DOO "Agrodukat" Zrenjanin, na imena četiri osobe sačinio fiktivne ugovore o kupoprodaji robe iz asortimana tog preduzeća, na osnovu kojih su izdate otpremnice i preuzeta roba koja nije isplaćena.

Foto: Depositphoto/Nomadsoul1
  • 160
  • 20
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su D. B. (46) zbog sumnje da je zloupotrebio svoj položaj odgovornog lica.

Sumnja se da je on, od 15. do 24. aprila 2019. godine, kao zaposleni u DOO "Agrodukat" Zrenjanin, na imena četiri osobe sačinio fiktivne ugovore o kupoprodaji robe iz asortimana tog preduzeća, na osnovu kojih su izdate otpremnice i preuzeta roba koja nije isplaćena.

Na ovaj način, D. B. je, kako se sumnja, protivpravno prisvojio 1.901.052 dinara i za isti iznos oštetio DOO "Agrodukat".

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu. 


Tagovi

MUP Hapšenje Agrodukat Zrenjanin Fiktivni ugovori


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...