Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hapšenje
  • 23.11.2022. 10:00

Uhapšeni iz Uprave za veterinu zbog primanja mita od 1.500 evra

Dvojica od trojice osimnjičenih su priznala krivicu, ali se treći branio ćutanjem.

Foto: MUP Srbija
  • 281
  • 51
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno-informativne agencije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva uhapsili su P. T. (58), M. P. (58) i V. R. (56) zbog sumnje da su primili mito.

Sumnjiče da su kao zaposleni u Upravi za veterinu tokom kontrole jednog privrednog subjekta, utvrdili da postoji privredni prestup, a kako ne bi podneli prijavu, oni su od vlasnika tog privrednog subjekta tražili 1.500 evra. Novac od vlasnika je primio P. T. u jednom ugostiteljskom objektu u Beogradu, koje je kako se sumnja, nakon dolaska u kancelariju podelio sa još dvojicom osumnjičenih.

U pitanju je mito od 1.500 evra

Kako dalje piše RTS, P. T. (58), M. P. (58) su tokom saslušanja priznali izvršenje krivičnog dela, dok se V. R. (56) branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da trojici osumnjičenih odredi pritvor do 48 sati da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Tagovi

Uhapšeni Mito Uprava za veterinu Kontrola privrednog subjekta


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...