Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šverc
  • 31.05.2022. 09:00

Uhapšeni u švercu 12.000 litara nafte, "prodavac" - Ukrajinac

Policijski službenici su u mestu Gardinovci, u blizini Titela, na obali Dunava, zatekli četiri osobe dok su pretakali naftu u kamion-cisternu sa broda čiji je kapetan ukrajinski državljanin.

Foto: Depositphotos/Monartfoto
  • 597
  • 174
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, u okviru akcije "Plovne reke", zaplenili su oko 12.000 litara naftnih derivata i uhapsili M.P. (48), A.P. (21), Z.P. (51), M.R. (53) i ukrajinskog državljanina V.R. (63) zbog sumnje da su švercovali akcizne proizvoda iz Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, saopšteno je iz MUP-a.

Policijski službenici su u mestu Gardinovci, u blizini Titela, na obali Dunava, zatekli M.P, A. P, Z.P. i M.R. dok su pretakali naftu u kamion-cisternu sa broda čiji je kapetan V.R.

Oduzeta i "roba" i novac

Ovom prilikom, policija je oduzela kamion-cisternu sa oko 8.000 litara naftnih derivata, kao i dve tank barže sa po 1.000 i 3.000 litara naftnog derivata, traktor sa praznom prikolicom sa cisternom, dve kante sa ukupno 55 litara naftnih derivata, čamac, pumpu za pretakanje goriva i  mobilne telefone.

Zaplenjeno 10.000 evra (foto: MUP)

Od osumnjičenog V. R. oduzeto je 10.000 evra koje je, kako se sumnja, dobio u zamenu za prodate naftne derivate.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.


Tagovi

Šverc Nafta Naftni derivati MUP Uhapšeni


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u