• Zloupotreba položaja
  • 16.06.2021. 09:00

Uhapšeni veterinari iz Pirota zbog zloupotrebe položaja

Terete se da su, od početka aprila do sredine juna ove godine u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja grla-goveda.

Foto: Depositphotos/Corepics
  • 328
  • 41
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su zloupotrebile službeni položaj.

Uhapšeni su D. Ž. (56), odgovorno lice Veterinarske klinike Pirot, veterinari u toj klinici D. S. (49), G. R. (59), Ž. M. (34), R. P. (54), S. S. (50), S. P. (52) i Z. P. (58), kao i S. P. (51), odgovorno lice jednog poljoprivrednog gazdinstva.

Terete se da su, od početka aprila do sredine juna ove godine, iskorišćavanjem svog službenog ovlašćenja i nevršenjem službene dužnosti ovlašćenih obeleživača goveda od strane Ministarstva poljoprivrede, Uprave za veterinu, u 29 slučajeva pribavili korist za više od 50 osoba prikazivanjem fiktivnih kupoprodaja, obeležavanja i umatičenja grla-goveda na području Pirotskog upravnog okruga.

Osumnjičeni, takođe, nisu sačinjavali zapisnike o aktivnom nadzoru poljoprivrednih gazdinstava i na taj način su, kako se sumnja, omogućili da se protiv više od 50 nosilaca poljoprivrednih gazdinstava od strane Veterinarske inspekcije ne podnesu prekršajne prijave zbog postupanja suprotno odredbama Zakona o veterinarstvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Tagovi

Uhapšeni Veterinari Pirot Fiktivna kupoprodaja Obeležavanje goveda


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...