Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Delegacija EU
  • 20.11.2015. 08:30

Ukinuti restrikcije na uvoz mleka i svinjetine

Evropska komisija smatra da zaštitne mere za uvoz mleka i svinjetine iz EU predstavljaju kršenje SSP-a i poziva vlasti Srbije da ih što pre ukinu.

Foto: depositphotos.com
  • 65
  • 3
  • 0

Evropska komisija smatra da zaštitne mere za uvoz mleka i svinjetine iz EU predstavljaju kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i poziva vlasti Srbije da ih što pre ukinu, izjavio je šef odeljenja za evropske integracije Delegacije EU u Srbiji Frejk Janmat.

"U konsultacijama smo sa srpskim vlastima. Najavili su da će mere trajati do 31. decembra ove godine i očekujemo da tada budu ukinute", rekao je on novinarima, uz ocenu da bi bilo bolje ako bi bile ukinute i pre tog datuma.

U izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u ispunjavanju evropskih standarda navodi se da je Srbija u 2015. uvela zaštitne mere za uvoz mleka, sira, putera i svinjetine, uz ocenu da obrazloženje vlasti nije bilo dovoljno utemeljeno.

"Smatramo da to (zaštitne mere za mleko i svinjetinu) predstavlja kršenje SSP i da nije opravdano s obzirom na situaciju u ovim sektorima", naveo je Janmat na brifingu o Izveštaju u Delegaciji EU u Srbiji.

Foto: depositphotos.com; @vipavlenkoff


Izvori

beta.rs


Tagovi

Delegacija EU Evropska komisija Restrikcije Uvoz mleka Uvoz svinjetine Frejk Janmat Evropski standardi SSP