Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saradnja farmera
  • 10.03.2022. 14:00

Ukrajinski agrarni forum se pridružio udruženju Copa Cogeca

Kao vid podrške Copa Cogeca je prihvatila zahtev ukrajinskih poljoprivrednika za učlanjenje.

Foto: Depositphoto/budabar
  • 60
  • 22
  • 0

Ukrajinski nacionalni agrarni forum (UNAF) pridružuje se krovnom evropskom udruženju poljoprivrednika Copa i Cogeca. Odluka je to koju su jednoglasno i u rekordnom roku doneli njeni članovi na onlajn sastanku.

To je, ističu u saopštenju, simbolična i emotivna odluka, s obzirom na situaciju.

"Celoj poljoprivrednoj zajednici u Ukrajini koju danas predstavljate šaljem najiskreniju poruku solidarnosti Evropskog poljoprivrednog zadružnog pokreta", poručio je predsednik Cogece Ramon Armengol i istakao da osećaju sve probleme koje su zadesile ukrajinske poljoprivrednike te obećao da će im pomoći na bilo koji način.

Maria Dudik, direktorka UNAF-a je rekla će da bez obzira na situaciju s kojom se suočavaju njeni sunarodnici i ukrajinski farmeri ova će organizacija biti posvećena radu Copa Cogeca-e.

Ukazala na njihovu zabrinutost za sigurnost hrane u Ukrajini i širom sveta, što je posledica ovog sukoba i nemogućnosti poljoprivrednika da nastave da se bave svojim poslom kao što su navikli.

Istakla je mnoge poteškoće sa kojima se trenutno suočavaju, posebno nedostatak goriva, semena i drugih inputa neophodnih za nastavak njihovih proizvođačkih aktivnosti.

Osim zvanične dobrodošlice evropskoj farmerskoj porodici, sastanak je imao i važnu misiju, da se shvati obim izazova sa kojima se suočavaju te kako im se može pružiti pomoć.


Tagovi

Copa Cogeca Ukrajina Članstvo Ukrajinski poljoprivrednici Ramon Armengol Maria Dudik


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.