Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokrajinska vlada
  • 12.07.2016. 15:00

Unapređenje poljoprivredne saradnje sa Holandijom

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, sastao se sa atašeom za poljoprivredu u Ambasadi Kraljevine Holandije u Republici Srbiji.

  • 278
  • 13
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Vuk Radojević, sastao se sa Martenom Vehenom (Maarten Wegen), atašeom za poljoprivredu u Ambasadi Kraljevine Holandije u Republici Srbiji.

Saradnja definisana Protokolom iz 2014.

Na sastanku se razgovaralo o unapređenju saradnje koju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i šumarstvo ima sa Kraljevinom Holandijom, a koja je definisana Protokolom o saradnji koji su taj sekretarijat i Ambasada Kraljevine Holandije potpisali u decembru 2014. godine. Cilj ovog Protokola bio je intenziviranje saradnje u poljoprivredi, razmena znanja i iskustava u oblasti savremene poljoprivredne proizvodnje i na planu rada poljoprivrednih stručnih službi, te saradnja relevantnih naučnih i proizvodnih institucija kako bi od toga najveću korist imao krajnji korisnik, poljoprivredni proizvođač.

Najavljeno stručno savetovanje iz oblasti mlečne industrije

"Na nama je da postojeću saradnju proširimo i intenziviramo, da učinimo korak napred i razmenom znanja omogućimo unapređenje proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda, da povežemo individualne proizvođače, kao i da radimo na motivaciji i privlačenju domaćih i stranih investicija u ovoj oblasti", rekao je sekretar Radojević. Ataše Vehen je naveo pozitivno iskustvo holandskih kompanija koje posluju u Vojvodini, u Kuli i Rumi, i najavio stručno savetovanje za kompanije i poljoprivrednike iz oblasti mlečne industrije koje će holandska ambasada organizovati u Novom Sadu u septembru ove godine. "Neverovatne su mogućnosti saradnje, a izazov je ostvariti taj potencijal", rekao je ataše.

Krajnji cilj - podizanje kvaliteta proizvoda i bolji plasman

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je tokom razgovora naglasio značaj mogućnosti koje otvara intenzivnije uključivanje republičkog ministarstva poljoprivrede u postojeću saradnju, kao i značaj ideje da se dosadašnja saradnja proširi programima razmene studenata i programima usavršavanja stručnjaka iz poljoprivrednih savetodavnih službi boravcima u Holandiji, gde bi oni kroz direktni kontakt sa vodećim holandskim stručnjacima u oblasti poljoprivrede doprineli ostvarenju krajnjeg cilja, a to je podizanje kvaliteta poljoprivrednih proizvoda i njihov bolji plasman. "Pokrajinski sekretarijat će se punim kapacitetom posvetiti unapređenju saradnje, i uključiti se i u realizaciju jesenjeg savetovanja o mlečnoj industriji u Novom Sadu", zaključio je sekretar Radojević.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Vuk Radojević Marten Vehen Protokol Pokrajinska vlada Stručno savetovanje Holandija Mlečna industrija Plasman proizvoda