Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 07.03.2019. 13:00

Uplaćen novac za prvih devet IPARD korisnika u Srbiji

Sredstva iz pretpristupnih fondova Evropske unije za ruralni razvoj legla su na račun prvih devet IPARD korisnika u Srbiji. Novac će biti namenjen za nabavku traktora i mehanizacije, ali i za prerađivačke i skladišne kapacitete.

Foto: Bigstock/ Minerva Studio
  • 175
  • 8
  • 0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je početkom godine, a kako prenosi B92 da će u 2019. godini biti raspisano sedam konkursa za sredstva iz IPARD programa i da će srpski poljoprivrednici i poljoprivrednice prvi put dobiti evropski novac direktno u ruke. 

U Ministarstvu poljoprivrede su potvrdili da su sredstva iz pretpristupnih fondova Evropske unije za ruralni razvoj legla na račun prvih devet IPARD korisnika u Srbiji.

Novac namenjen za nabavku traktora i mehanizacije 

Nedimović je kako su mediji ranije prenosili naveo da će novac biti namenjen za nabavku traktora i mehanizacije, ali i za prerađivačke i skladišne kapacitete. Srpski poljoprivrednici kako je ranije rekao mogu do 2020. godine da dobiju iz pretpristupnih fondova EU za ruralni razvoj ukupno 175 miliona evra.

"Uporedna analiza sa zemljama sličnim Srbiji, koje nisu još članice EU, a koriste sredstva IPARD-a, pokazuje da su imale tri puta manje zahteva po jednom konkursu od Srbije", kazao je Nedimović, a preneo Danas. 


Izvori

B92


Tagovi

Ipard Branislav Nedimović Poljoprivrednici


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)