Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pigcasso
  • 02.04.2017. 20:30

Upoznajte svinju koja slika!

Pigkaso (Pigcasso) je umetnik iz sveta životinja! Živi u Južnoj Africi i slika. Njegova dela prodaju se i za 2.000 dolara.

Foto: Print Screen / YouTube
  • 2.722
  • 128
  • 0

Pigkaso (Pigcasso) je kao prase od četiri nedelje spaseno iz klanice i doneto na farmu u Južnoj Africi. Ime je dobilo zbog velikog talenta koje je pokazalo - slikanju! Sve je počelo tako što je ovaj umetnik iz sveta životinja zavoleo četkice za slikanje, sa kojima je počeo da se igra.

Slike na ceni

Vlasnica Džoan Lefson (Joanne Lefson) odlučila je da vidi šta će se desiti ako prasetu ponudi boje i platno, piše Modern farmer. Pigkaso je ubrzo pokazao svoju veštinu slikanja u nekoliko boja. To je dovelo do toga da danas ima svoju galeriju, a oni kojima se ovaj rad sviđa, plaćaju i 2.000 dolara za sliku.

Svinje razlikuju dve boje

Inače, svinje mogu da sagledaju samo dva tipa svetla, odnosno dve boje svetlosti, tako da ne razlikuju crvenu boju i vide mnogo manje nijansi plave i zelene, u odnosu na ljude, koji su trihromate - razilkuju sve tri osnovne boje.

Video: Farm SanctuarySA / YouTube

Foto: Print Screen / YouTube


Izvori

ModernFarmer


Tagovi

Svinja Južna Afrika Joanne Lefson Slikar


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.