Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sombor
  • 25.02.2016. 15:00

Upozoreno na uzurpaciju poljoprivrednog zemljišta

Somborski poljoprivrednici održali su juče protest i tražili da se u tom gradu raspiše licitacija za državno poljoprivredno zemljište. Upozoravaju na uzrurpaciju poljoprivrednog zemljišta.

  • 660
  • 32
  • 0

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da prebacivanje odgovornosti ne rešava probleme poljoprivrednika u Somboru i pozvao Ministarstvo poljoprivrede da postupi u skladu sa zakonom.

Somborski poljoprivrednici održali su juče protest i tražili da se u tom gradu raspiše licitacija za državno poljoprivredno zemljište. Oni su upozorili i da je 5,3 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta u Somboru uzurpirano.

Ministarka za probijanje rokova prozvala lokalnu samoupravu

Ministarka poljoprivrede, Snežana Bogosavljević Bošković saopštila je juče da je probijanje rokova od strane lokalne samouprave u Somboru i pokrajinskih nadležnih organa uticalo na to da još nije rešeno pitanje licitacije državne zemlje za izdavanje u zakup za prolećnu setvu u tom gradu. Ona je ocenila da je time onemogućeno preduzimanje daljih mera u cilju zaštite i legalnog korišćenja državnog poljoprivrednog zemljišta, kako je to predviđao tada važeći Zakon o poljoprivrednom zemljištu.

Bogaroški od Ministarstva traži da postupi u skladu sa zakonom

Pokrajinski sekretar je pozvao ministarku poljoprivrede da kaže šta je republička inspekcija utvrdila na terenu. "Veoma je čudno da ministarka na svaki način pokušava da skine sa sebe odgovornost u situaciji kada je "crno na belo" kompletna javnost videla šta se dešava u Somboru. Imamo snimak lokalnog stranačkog funkcionera koji poziva poljoprivrednike da uđu u uzurpaciju državnog poljoprivrednog zemljišta na isti način kao što je to navodno uradila i jedna firma i u pitanju su hiljade hektara državnog zemljišta", kazao je Bogaroški.

On je istakao i da je ministarka nakon posete Somboru početkom februara izjavila da će inspekcije utvrditi stanje na terenu."Osnovno i jedino pitanje je ko vrši uzurpaciju na teritoriji Sombora i šta će Ministarstvo preduzeti povodom toga", rekao je Branislav Bogaroški i poručio da nije posao ministarstva da izbegava odgovornost za svoje nadležnosti, nego da postupi u skladu sa zakonom i ispuni svoje obaveze.

Foto:bigstockphotos.com;Alisphoto


Izvori

beta.rs


Tagovi

Branislav Bogaroški Somborski poljoprivrednici Protest Snenžana Bogosavljević Bošković Licitacija Poljoprivredno zemljište