Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bolest plavog jezika
  • 29.01.2021. 12:00

Uprava za veterinu uvozi neregistrovani lek protiv plavog jezika za ovce

Data je saglasnost na uvoz dva miliona doza vakcine protiv bolesti plavog jezika za ovce, navodi se u dokumentu Uprave za veterinu.

Foto: Bigstock/bfoxfoto
  • 181
  • 31
  • 0

Uprava za veterinu, Ministarstva poljoprivrede, pokreće predlog za uvoz neregistrovanog leka - vakcine protiv bolesti plavog jezika za ovce. Ovo će se realizovati u skladu sa Pravilnikom o dokumentaciji i načinu uvoza lekova koji se upotrebljavaju u veterinarskoj medicini koji nemaju dozvolu za lek, kao i o uslovima, načinu i postpuku uvoza medicinskih sredstava koja nisu upisana u Registar medicinskih sredstava za upotrebu u veterinarskoj medicini.

Ovaj predlog je pokrenut jer je poljoprivredno društvo Mivaka d.o.o. Beograd obavestilo resorno ministarstvo da privredno društvo Genera Pharma d.o.o. Beograd, kao nosilac dozvole za stavljanje leka u promet, nije u mogućnosti da nastavi kontinuiranu isporuku vakcine BLUEVAC-4G. Takođe, privredno društvo Boehringer Ingelheum Serbia d.o.o. Beograd je dopisom obavestilo da nije planiran promet BTVPUR AlSap 4, vakcine koja sadrži inaktivisani virus bolesti plavog jezika, serotip 4, za koju je nosilac dozvole za lek u Srbiji.

Lek preko javne nabavke

Kako se dalje navodu u dokumentu data je saglasnost na uvoz dva miliona doza vakcine protiv bolesti plavog jezika za ovce, a Uprava za veterinu će kontrolisati namensko korišćenja vakcina u skladu sa Zakonom o lekovima i medicinskim sredstvima.  

Ovaj postupak će se obaviti preko javne nabavke objavljivanjem oglasa na Portalu javnih nabavki i internet stranici Ministarstva poljoprivrede - Uprave za veterinu.

Ceo dokument možete pročitati ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Bolest plavog jezika Uprava za veterinu Neregistrovani lek


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kačamak sa čvarcima na vranjanski način.