Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad Zrenjanin
  • 23.10.2017. 08:00

Uređuju se i grade atarski putevi

Uređeni atarski putevi omogućavaju poljorivrednicima brži i lakši pristup njivama. Za te namene Grad Zrenjanin ove godine je opredelio 74 miliona dinara.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 241
  • 10
  • 0

Zrenjaninska lokalna samouprava nastoji da kreira što bolje uslove za ukupan razvoj poljoprivrede na svojoj teritoriji. Jedan od načina da se to i realizuje je uređenje i izgradnja atarskih puteva.

Sedam kilometara atarskih puteva

U ataru sela Stajićevo radi se na izgradnji atarskog puta dužine 2.200 metara. Kako se odvijaju radovi, proverio je gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić. On je istakao značaj ovih radova, jer uređeni atarski putevi omogućavaju lakši i bezbedniji pristup parcelama.

"Nastojimo da prepoznamo potrebe poljoprivrednika, a jedna od njih svakako su kvalitetni atarski putevi. Zbog toga u njihovu izgradnju ulažemo velika sredstva. Poljoprivrednici mnogo novca ulažu u kupovinu savremene, nove mehanizacije. Na lokalnoj vlasti je da im obezbedi što bolje uslove da dođu do svojih imanja i njiva. Za ovu namenu ove godine smo opredelili 74 miliona dinara. Ukupno ćemo izgraditi sedam kilometara puteva kroz atare. U narednu godinu ulazimo sa ambicioznim projektom", rekao je Janjić.

Uređivanje atarskih puteva

Meštani Stajićeva lakše do svojih njiva

Meštanima Stajićeva i okolnih naseljenih mesta izgradnja ovog puta znači mnogo.

"Atar Stajićeva proteže se na 5.000 hektara obradivog zemljišta. Poljoprivrednicima je jako važno da imaju uređene puteve do svojih njiva. Radove na izgradnji atarskog puta koji je spojio Stajićevo i Orlovat završili smo pre dve godine. Na taj način smo skratili put kojim se dolazi do njiva. Ovi radovi su veoma značajni za naše selo, a gradska vlast je to prepoznala i izdvojila neophodna sredstva", rekao je Nemanja Milinković, član saveta Mesne zajednice Stajićevo.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da je u dogovoru sa poljoprivrednim proizvođačima iz samog grada i 22 naseljena mesta, gradska vlast osmislila niz aktivnosti koje su realizovane zahvaljujući agrarnom budžetu vrednom pažnje.

Foto: Jasna Bajšanski


Tagovi

Grad Zrenjanin Atarski putevi Razvoj poljoprivrede Uređenje i izgradnja Selo Stajićevo Čedomir Janjić Lakši i bezbedniji pristup Parcele Savremena mehanizacija Orlovat Selo Nemanja Milinković


Autorka

Jasna Bajšanski

Više [+]

Jasna Bajšanski, Zrenjanin

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta