Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Transport proizvoda avionom
  • 01.12.2016. 11:00

Uskoro avio-linija za proizvode agrara

Ministar Nedimović je postigao dogovor da se u najskorijem periodu uspostave granična veterinarska i fitosanitarna inspekcija kako bi se omogućio avio tranport srpskih poljoprivrednih proizvoda u Tursku

Foto: bigstockphoto.com/alexraths
  • 407
  • 169
  • 0

Razgovori ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislava Nedimovića i rukovodstva Aerodama Niš, koji su obavljeni poslednjeg novembarskog dana najavljuju skorašnje uspostavljanje avio linije na destinaciji Niš-Istanbul koja će se koristiti za prevoz poljoprivrednih proizvoda.

Uspostavljanje granične fitosanitarne i veterinarske inspekcije

Naime, ministar Nedimović je postigao dogovor da se u najskorijem periodu uspostave granična veterinarska i fitosanitarna inspekcija kako bi se omogućio avio tranport srpskih poljoprivrednih proizvoda u Tursku. Potreba za usvajanjem takve odluke proistekla je iz sve veće zainteresovanosti Turske za poljoprivredne proizvode iz Srbije, rasta izvoza proizvoda u Tursku kao i sveukupne razmene između dve države.

Cilj povećanje konkuretnosti proizvoda iz Srbije

Bržim trasnportom obezbediće se veća konkurentnost srpskih poljoprivrednih proizvoda na inostranim tržištima. Uspostavljanje avio linije za transport robe sa aerodroma u Nišu ima poseban značaj za jug Srbije gde se proizvode i prerađuju značajne količine voća i povrća.

Foto: bigstockphoto.com/alexraths


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Branislav Nedimović Avio linija Srbija Turska Transport Veća konkuretnost Poljoprivredni proizvodi Fitosanitarna inspekcija Veterinarska inspekcija Konkuretnost Jug Srbije Voće Povrće


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.