Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mali proizvođači hrane
  • 26.11.2015. 13:00

Uskoro pravilnici za male proizvođače hrane

Do kraja godine očekuje se da budu usvojeni pravilnici o uslovima koje moraju da ispunjavaju mali proizvođači hrane da bi mogli da izađu na tržište

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine
  • 47
  • 2
  • 0

Do kraja godine očekuje se da budu usvojeni pravilnici o uslovima koje moraju da ispunjavaju mali proizvođači hrane da bi mogli da izađu na tržište, najavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković.

Ona je novinarima na otvaranju Sajma etno hrane i pića kazala da je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine spremilo pravilnike koji su u potpunosti prilagođeni mogućnostima malih proizvođača mleka, mesa i biljnih proizvoda.

Prema njenim rečima, pri izradi tih pravilnika korišćena su i iskustva zemalja iz okruženja, pre svega Mađarske i Austrije. "Trenutno su moji saradnici na terenu i razgovaraju sa poljoprivrednicima. Ukoliko se utvrdi da postoji još nešto što bi trebalo biti dorađeno da bi pravilnik bio usklađen još više sa njihovim mogućnostima, to ćemo i uvažiti", kazala je Snežana Bogosavljević Bošković.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine


Izvori

beta.rs


Tagovi

Mali proizvođači hrane Snežana Bogosavljević Bošković Tržište Pravilnici Sajam etno hrane i pića