Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gas amonijak
  • 10.01.2023. 10:00
  • Pirotski okrug, Pirot

Uskoro završetak uklanjanja cisterne iz koje je iscureo amonijak

Operacija podizanja i vraćanja cisterne na kolosek bila je visokorizična.

Foto: Depositphotos/deekens
  • 62
  • 11
  • 0

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kazao je da očekuje da se završi pretakanje amonijaka iz cisterne 13 nakon čega bi ta cisterna trebalo da se ukloni, a nakon popravke pruge i dizanja ostale tri cisterne, trebalo bi da se završi vrlo delikatna akcija uklanjanja cisterni nakon akcidenta sa amonijakom, prenose pirotskevesti.

Da je reč o vrlo delikatnoj akciji, dokaz je i da je u nedelju (8.1.) došlo do manjeg incidenta kada je kran pomoćne železničke dizalice skliznuo sa platforme, ali tom prilikom niti jednog trenutka nije postojala pretnja po bilo čiju bezbednost, a akcija je normalno nastavljena. Ukoliko sve bude išlo po planu, očekuje se da se ceo posao završi u naredna dan, dva.

Kako dalje prenosi Tanjug, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da je operacija podizanja i vraćanja cisterne na kolosek bila visokorizična, navodeći da su njom rukovodili predstavnici resornog Ministarstva, Sektora za vanredne situacije MUP i Štaba za vanredne situacije grada Pirota.

Prevrnuo se vagon sa gas amonijakom kod Pirota - 50 osoba hospitalizovano

Podsetimo, krajem decembra prošle godine na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han došlo je do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog voza koji je vozio gas amonijak, tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferi.


Tagovi

Gas amonijak Pirot Curenje Zagađenje amonijakom Cisterna Vagon Vladan Vasić Goran Vesić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...