Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Perlez
  • 05.02.2018. 16:00

Uspešna zemljoradnička zadruga u Perlezu

Zadruge u Banatu poznate su po tome što su u mnogima na čelu - žene. Jedna od njih je ona u Perlezu.

  • 288
  • 9
  • 0

Na čelu zemljoradničke zadruge Perlez, koja postoji još od pedesetih godina, nalazi se žena - Biljana Mijatov. Ona je tu od 2014. godine. Ekonomista po struci, nije imala kontakta sa poljoprivredom od detinjstva.

"Veliki znak pitanja je bio kada su rekli da neću raditi samo računovodstvo. Nije mala stvar. Velike su količine robe, novac, nečija proizvodnja zavisi od vas. Nadam se da sam uspela, kao početnik, da opravdam poverenje", kaže Mijatov.

U Banatu su i druge dame na čelu zadruga, a one su pritekle u pomoć Biljani. Posebno se istakla direktorica iz Zrenjanina Zorica Galović.

Poljoprivrednici zadovoljni

Zadruga ima oko 130 hektara obradive zemlje, koju rade 34 zadrugara. Ona je i kreditno sposobna, pa je kupljena parcela sa skladišnim prostorom.

Poljoprivrednik Dejan Vidić kaže da nema zamerke za zadrugu, koja je dobro zamišljena i koja okuplja mlade ljude: "Perfektno je rukovodstvo, a ukoliko nam dođu neka sredstva, to će biti vetar u leđa i mi ćemo zaista odskočiti". Sa njim se slaže i Cveta Padejski, koji napominje da je situacija bolja nego prethodnih godina.

Kako funkcioniše ova zadruga i kakvi su planovi za 2018. godinu, saznajte u prilogu ovde.


Tagovi

Dejan Vidić Cveta Padejski Biljana Mijatov Perlez Zadruga


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner