Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hapšenje
  • 05.02.2024. 09:00

Uzela 1.000 evra kako bi ubrzala dobijanje subvencija

N. B. je, kako se sumnja, lažno se predstavljajući kao službenica Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, bračnom paru iz okoline Smedereva uzela 1.000 evra kako bi im, navodno, izdejstvovala ubrzano dodeljivanje poljoprivrednih subvencija.

Foto: Depositphoto/mputsylo
  • 2.999
  • 250
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu intenzivnim operativnim radom identifikovali su i uhapsili N. B. (26) iz Mladenovca zbog sumnje za lažno predstavljanje i prevaru, kao i D. Z. (31) i I. G. (21) iz Mladenovca zbog sumnje da su ugrozili sigurnosti i nasilničko se ponašali.

N. B. je, kako se sumnja, lažno se predstavljajući kao službenica Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, sa bračnim parom iz okoline Smedereva ugovorila sastanak u jednom motelu, gde je, u subotu (3.2.), od njih uzela 1.000 evra kako bi im, navodno, izdejstvovala ubrzano dodeljivanje poljoprivrednih subvencija.

Uhapšeno 11 osoba zbog prevare sa poljoprivrednim subvencijama

D. Z. i I. G. se terete da su oštećenima, po izlasku iz motela na parking, zadali više udaraca, nakon čega su se, zajedno sa N. B. automobilom udaljili u nepoznatom pravcu.

Osumnjičena N. B. je sprovedena osnovnom javnom tužiocu u Smederevu, dok su D. Z. i I. G. zadržani do 48 časova, u kom roku će i oni, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.


Tagovi

Prevara Subvencije Tuča Uprava za agrarna plaćanja MUP Mito


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...