• Zadrugarstvo
  • 14.11.2017. 11:00

Valensija kao primer Vojvodini

Vojvodina i Valensija razmatraju unapređivanje saradnje između Srbije i Španije u oblasti poljoprivrede i zadrugarstva.

Foto: Pokrajinska vlada
  • 116
  • 5
  • 0

Valensija je dobar primer, kada je reč o složenim zadrugama, koji bi Vojvodina mogla da iskoristi, čulo se na sastanku prilikom stručne posete pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Vuka Radojevića generalnom direktoru pokrajinskog Ministarstva Valensije za poljoprivredu Rohenu Lijanesu Ribasomu.

Ova španska pokrajina ima 355 zadruga, od kojih su 322 zadruge prvog reda, a 23 su složene zadruge, koje objedinjuju više zadruga u svom sastavu.

Sagovornici su se složili da se kroz modernizaciju zadruga i stimulisanje udruživanja u složene zadruge postiže konkurentnost poljoprivrede.

Zaključeno je i da postoji mogućnost saradnje između naše pokrajine i zadruge "Anecoop", koju čini 68 osnovnih zadruga i preduzeća, koji zajedno okupljaju 27.000 poljoprivrednika.

Foto: Pokrajinska vlada


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Vojvodina Valensija Vuk Radojević Rohen Lijanes Ribasom Anecoop Složena zadruga


Autorka

Aleksandra Kekić

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas je #digitalizacija poljoprivrednog sektora izuzetno važna. Kako ubrzati transformaciju poljopr... Pročitaj celu belešku »