Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 31.05.2023. 16:30

Vandredna situacija zbog padavina - makadamski putevi uništeni

Tokom noći obilne padavine najviše su pogodile Mačvanski okrug - Loznica, Šabac, Krupanj i Koceljeva, a vodostaj Krupinske, Gračaničke, Uzovničke reke, kao i reka Rasnica i Ljuboviđa, trenutno je u stagnaciji.

Foto: FB/Glas Podrinja
  • 79
  • 18
  • 0

Zbog posledica obilnih padavina, proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Vladimirci, a i dalje je na snazi vanredna situacija na delu teritorija Užica, Požege, Beočina, Vrnjačke Banje i Boljevca.

"Teška je situacija, potrudićemo se da izađemo u susret našim sugrađanima u što kraćem vremenskom intervalu. U svim mestima nekategorisani, makadamski putevi su uništeni. Formirane su komisije za procenu i poljoprivredne štete i stambenih objekata i putne infrastrukture", kazao je predsednik opštine i komandant Štaba opštine Požega Đorđe Nikitović za Glas Zapadne Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, evakuisali su 24 osobe u mestu Gornja Vranjska kod Šapca, od kojih je devetoro dece, kao i dve osobe u Šabačkoj Kamenici, a povređenih osoba nije bilo.

Formirane su komisije za procenu i poljoprivredne štete i stambenih objekata i putne infrastrukture

Tokom noći obilne padavine najviše su pogodile Mačvanski okrug - Loznica, Šabac, Krupanj i Koceljeva, a vodostaj Krupinske, Gračaničke, Uzovničke reke, kao i reka Rasnica i Ljuboviđa, trenutno je u stagnaciji. Vatrogasno-spasilačke ekipe su tokom noći crpele vodu iz Doma zdravlja u Sjenici, u Požegi u mestima Kalenić i Jovićevići, kao i u Pilatovićima, a najviše u Loznici gde je voda prodrla u Dom zdravlja i "Elektrodistribuciju". Takođe, vodu su crpeli i iz domaćinstava u Krupnju. Vatrogasci-spasioci u Koceljevi postavljali su drvenu branu na delu korita reke Rasnice, kao i džakove sa peskom u Šabačkoj Kamenici.

Od početka obilnih padavina, 26. maja, koje su dovele do poplava, pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su ukupno 72 intervencije, evakuisali su 38 osoba, ugasili pet požara izazvanih udarom groma, a imali su i 61 intervenciju crpljenja vode. U saniranju posledica izazvanih obilnim padavinama angažovano je 185 vatrogasaca-spasilaca sa 95 vozila i 80 pumpi i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca.


Tagovi

Poplave Vandredna situacija MUP Makadamski putevi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čorba od šljive džanarike.