Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Arilje i Požega
  • 03.06.2017. 19:54

Vanredna situacija zbog nevremena

Vanredna situacija proglašena je u Arilju i Požegi, dok je nevreme štetu nanelo i u Ivanjici i Priboju. Situacija se stabilizuje. Nestabilno vreme najavljuje se i u narednim danima.

Foto: PublicDomainPictures / Pixabay
  • 1.297
  • 63
  • 0

Nevreme je nanelo mnogo štete Požegi, gde se izlilo 60 litara kiše po metru kvadratnom. Uništeni su kukuruz i pšenica. Izlile su se i Đetinja i Lužnica, pa je voda odnela i deo bašta, odnosno useva u njima.

Vanredna situacija proglašena je prema odluci Štaba za vanredne situacije, prenosti RTS.

Ugroženo devet mesnih zajednica u Arilju

Najteže je u mesnim zajednicama: Kruščica, Grivska, Severovo, Radobuđa, Vigošte, Bogojevići, Latvica, Dobrače i Trešnjevica. Pojavila su se klizišta, a ima poteškoća sa dostavom struje. Voda je poplavila domaćinstva, a jedna porodica je evakuisana.

Ivanjica: izlili se bujični potoci

Olujno nevreme je nanelo štetu poljoprivrednicima, a najveći problem je u selu Radaljevo. Potoci su nosili otpad i granje, što je zapušilo kanale. Oštećeni su mostovi i prelazi.

U Priboju oštećena infrasturktura

Obilne padavine nanele su štetu na dve trećine teritorije opštine. Voda je odnela tri mosta, oštećeni su i lokalni putevi, a u prekidu je pravac Priboj - Pljevlja.

Foto: PublicDomainPictures / Pixabay


Izvori

RTS


Tagovi

Priboj Arilje Ivanjica Požega Nevreme


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.