Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 28.06.2022. 16:30
  • Vrpolje

Varnice iz kombajna uzrokovale požar - izgorelo 14 hektara žitarica

Policija upozorava kako je u prvih pet meseci ove godine evidentirano 67 odsto požara više nego u istom periodu prošle godine.

Foto: Depositphotos/Stockr (ilustracija)
  • 2.249
  • 330
  • 0

Na poljoprivrednoj površini, u blizini Vrpolja u Slavoniji, juče (27. juna), oko 14 sati, za vreme dok je 47-godišnjak kombajnom vršio žito, došlo je do požara, koji su uzrokovale varnice iz kombajna, objavila je hrvatska Policijska.

"Tako je spaljeno oko sedam hektara ovršenog i oko sedam hektara neovršenog žita", stoji u njihovoj objavi u kojoj ne navode je li reč o pšenici ili ječmu, odnosno koje "žito" je izgorelo. Kako napominju, povređenih nije bilo.

Pre rada sa mašinama preduzmite propisane mere

Vatrenu stihiju su ugasili pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava Vrpolje i Čajkovci, a policijski službenici nisu utvrdili elemente kaznenog dela, pa je o događaju obavešteno Opštinsko državno tužilaštvo u Slavonskom Brodu.

Izgorelo više od 30 ha pšenice kod Kikinde

Topli dani i vrlo visoke temperature značajno doprinose ovakvim negativnim statističkim parametrima, posebno na otvorenim prostorima.

"Pozivamo građane da pre rada sa radnim mašinama na otvorenim prostorima preduzmu propisane sigurnosne mere, provere ispravnost električnih instalacija, odnosno radne mašine podvrgnu odgovarajućim tehničkim pregledima", upozorili su.

Podsetili su građene da poštuju odluke lokalne samouprave vezano uz obavljanje radova i spaljivanja trave, korova i slično na otvorenim prostorima, pa tako savesnim ponašanjem izbegnu nastanak velike materijalne štete, teže posledice ili tragedije.


Tagovi

Požar Policija Apel Izgorelo žito Varničenje kombajna


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.