Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz
  • 05.04.2016. 18:00

Veliki potencijal Srbije za izvoz voća i povrća

Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Veljko Jovanović rekao je da postoji veliki potencijal za izvoz voća i povrća iz Srbije, što se već vidi kroz saradnju sa nekim tržištima, poput ruskog.

  • 397
  • 16
  • 0

Predstavnici kompanija iz Nemačke, Austrije i Holandije razgovarali su juče sa srpskim proizvođačima voća i povraća u Privrednoj komori Srbije o mogućnostima izvoza na tržišta tih zemalja. Strani partneri potvrdili su zainteresovanost za uvoz iz Srbije, posebno malina i kupina.

Savetnik predsednika Privredne komore Srbije Veljko Jovanović rekao je da postoji veliki potencijal za izvoz voća i povrća iz Srbije, što se već vidi kroz saradnju sa nekim tržištima, poput ruskog. "Srpska malina ima najveći kapacitet i izvoz tog proizvoda se povećava, pa to treba iskoristiti", ističe Jovanović.

Goran Damovski iz USAID regionalnog projekta za privredni razvoj rekao je novinarima da ta organizacija sarađuje sa kompanijama iz poljoprivrednog sektora u Srbiji. "Sarađujemo sa proizvođačima voća i povrća i pomažemo im da uspostave veze sa tržištem EU, prošire kapacitete i nađu partnere", objasnio je Damovski i dodao: "firme iz Srbije mogu da ponude ono što se traži na nemačkom tržištu, uključujući kupine i maline, ali i druge proizvode i siguran sam da će biti dogovoreno nekoliko dobrih izvoznih ugovora."

Sa kompanijama koje su izvozno spremne, imaju dovoljan kapacitet da izvoze na tržište EU organizovan je sastanak i očekuje se da će na sastanku biti postignuti konkretni dogovori o izvozu.

Foto:depositphotos.com;mantonino


Tagovi

Veljko Jovanović Izvoz voća i povrća Goran Damovski Nemačko tržište Rusko tržište Srpska malina Izvozni ugovori