Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mere predostrožnosti
  • 21.04.2020. 09:00

Vlada Srbije: Otvorene zelene pijace, zanatske radnje, a uskoro i ostale

Zelene pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, ponovo su otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite.

Foto: Julijana El Omari
  • 236
  • 11
  • 0

Vlada Republike Srbije donela je odluke kojim će se ublažiti određene mere za sprečavanje širenja korona virusa , u skladu sa epidemiološkom situacijom i mišljenjem struke. Policijski čas, sada počinje u 18 časova, a građani stariji od 65 godina moći će utorkom, petkom i nedeljom da izlaze u šetnju u trajanju od pola sata.

Oni će svojih pola sata za šetnju moći da iskoriste u periodu od 18 časova do jedan sat iza ponoći, najviše 600 metara od mesta stanovanja, precizirano je na sajtu Vlade.

Kovač: Imaju sve vrste biljaka iz rasada - samo čekaju kupce

Zelene pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, ponovo su otvorene, uz obaveznu primenu svih mera zaštite. Dozvoljen je rad i poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača, kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo - knjižarama, trgovcima motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Sledeće nedelje otvaranje i drugih radnji

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva; maske, rukavice i dezinfekciona sredstva i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Kako do dozvole za kretanje tokom policijskog časa? Evo informacija

Za naredni ponedeljak predviđeno je, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, otvaranje i drugih, manjih radnji, osim onih u velikim tržnim centrima, dok će teretane, frizerski saloni, kao i saloni lepote biti otvoreni 27. aprila sa posebnim zaštitama, prenosi dnevni list Danas.

Takođe, naglasio je da očekuje da će banje, tržni centri i međugradski saobraćaj, kao i restorani i kafići biti otvoreni između 4. i 11. maja, ukoliko sve bude u redu.


Tagovi

Zelene pijace Korona virus Mere predostrožnosti Zanatske radnje Socijalna distanca Stariji od 65 godiina


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...