Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 15.05.2023. 13:40

Vlada Srbije: "Zahtevi su vam veliki" - sutra protest

Đoka Ćurčić ispred Udruženja "Inicijativa opstanak poljoprivrede" je precizirao da će protesti početi sutra popodne, da će se održavati od Subotice do Kraljeva, a ako ne bude odgovora, da razmišljaju o tome da u četvrtak krenu za Beograd.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 168
  • 76
  • 0

Predstavnici više poljoprivrednih udruženja razgovarali su danas u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Skupštinskog odbora za poljoprivredu i Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem, a posle sastanka su izjavili da nisu zadovoljni razgovorom jer, kako su rekli, nije ispunjen nijedan njihov zahtev, piše Tanjug.

Poljoprivrednik Milan Pajić iz Udruženja proizvođača "Naše mleko" rekao je novinarima da obećanja koja su nagoveštavana nisu ispunjena.

"Rečeno nam je da su nam zahtevi suviše veliki", naveo je on i dodao da će sutra biti organizovani protesti poljoprivrednika.

Đoka Ćurčić ispred Udruženja "Inicijativa opstanak poljoprivrede" je precizirao da će protesti početi sutra popodne, da će se održavati od Subotice do Kraljeva, a ako ne bude odgovora, da razmišljaju o tome da u četvrtak krenu za Beograd. Kako piše Beta, posle sastanka stigla je ponuda savetnika u Ministarstvu poljoprivrede Nenada Dolovca da predstavnici tih uduženja u četvrtak razgovaraju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali je taj zahtev odbijen.

Nedeljko Savić, predsednik Udruženja "Stig" iz Požarevca rekao je za Glas javnosti da su poljoprivrednici izneli svoje zahteve, ali da nijedan nije ispunjen i da su primorani da od sutra u 9 sati krenu u proteste.

Miroslav Matković iz "Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice" ocenio je "da ih Vlada Srbije ucenjuje", jer kako je rekao moraju međusobno da se bore ratari sa stočarima kako bi opstali.

"Ovo je naš zajednički problem i svi bi trebalo da se ujedinimo", rekao je Matković.


Tagovi

Protest Milan Pajić Marijan Rističević Ana Brnabić Đoka Ćurčić Miroslav Matković Razgovori Vlada Srbije Zahtevi poljoprivrednika


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...