Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trovanje
  • 29.12.2022. 13:30

Voda iz Nišave nije za upotrebu. Izletela još jedna cisterna - sa fosfornom kiselinom?

Na pruzi nedaleko od Zaječara kod sela Vratarnica, noćas je sa šina izletela cisterna koja je prevozila fosfornu kiselinu.

Foto: Depositphotos/Gudella
  • 126
  • 41
  • 0

Institut za javno zdravlje Niš i Vodovod "Nissus" utvrdili su povećane koncentracije amonijaka u Nišavi, potvrdio je Gradski štab za vanredne situacije Niša.

Zbog toga zabranjena je upotreba vode iz Nišave za rekreaciju, ribolov, kao i korišćenja ulova iz reke i njene neposredne blizine, navodi se u saopštenju niškog Gradsklog štaba, prenosi Danas.

U njemu se navodi da je zabranjena i upotreba vode za piće iz individualnih bunara pored Nišave.

"Voda za piće iz javnog vodovoda u Nišu je ispravna za piće i pod redovnim je i svakodnevnim  praćenjem Instituta za javno zdravlje Niš na 30 lokacija", navodi se.

Međutim, tu nije kraj incidentima, kako piše Istmedia, na pruzi nedaleko od Zaječara kod sela Vratarnica, noćas je sa šina izletela cisterna koja je, prema saznanjima ovog medija, prevozila fosfornu kiselinu.

Meštani Vratarnice javili su da su jutros (29.12.) oko 6 sati na mestu incidenta viđena vatrogasna vozila i vozila policije.

Za sada nema podataka da li se cisterna izvrnula i da li se njen sadržaj izlio u reku Timok koja protiče nedaleko od pruge.

Prevrnuo se vagon sa gas amonijakom kod Pirota - 50 osoba hospitalizovano

Podsetimo, u nedelju uveče na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han došlo je do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog voza koji je vozio gas amonijak, tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferi.


Tagovi

Incident Fosforna kiselina Cisterna Gas amonijak Zagađena voda Zagađen vazduh Gradski štab za vanredne situacije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...