Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pošumljavanje
  • 18.11.2019. 19:00

Volonteri zasadili više od 50.000 stabala

Srbija je juče dobila tačno 51.256 novih stabala, koliko ih je zasađeno u prvoj masovnoj akciji pošumljavanja u okviru projekta "Zasadi drvo".

Foto: Depositphotos/oscarcwilliams
  • 205
  • 9
  • 0

Akciju u okviru koje je posađeno više od 50.000 novih stabala su pokrenuli "Adrija medija grupa" i "DM drogerie markt", zajedno sa institucionalnim partnerima - Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za šume, JP "Srbijašume", JP "Vojvodinašume", Pokretom gorana Srbije, Privrednom komorom Srbije i Botaničkom baštom "Jevremovac".

Na 34 lokacije širom Srbije menadžment i zaposleni "Adrija medija grupe", "DM drogerie markta“, kao i više hiljada građana volontera iz cele zemlje, zasadili su više od 50.000 sadnica hrasta, jasena, graba, smrče, javora...

U Boljevcima, gde je juče zasađeno 4.500 sadnica poljskog jasena, među brojnim volonterima zajedno su bili i Igor Žeželj, predsednik "Adrija medija grupe" koji je tom prilikom pojasnio da je u svetu pošumljenost u proseku oko 30 odsto, kao i da je u tom domenu Srbija baš u svetskom proseku - oko 30 odsto zemlje je pod šumama.

"Naš cilj kao zemlje je 41 odsto, što je evropski prosek, i dotad nećemo stati s ovom akcijom. Dvaput godišnje, jednom na leto, jednom na jesen, okupljamo ljude da sadimo. Dotad pomažemo da se taj put prođe što pre", rekao je Žeželj, prenosi Kurir. 


Izvori

Kurir


Tagovi

Sadnja Nove sadnice stabala Adrija medija grupa DM drogerie markt Igor Žeželj


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.