Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ide u zatvor
  • 16.09.2019. 20:00

Vozio traktor sa 3,21 promila alkohola u krvi, izazvao nesreću i pobegao

Protiv nesavesnog traktoriste sproveden je hitni prekršajni postupak. Moraće u zatvor, ali i ima obavezi i da plati pozamašnu kaznu.

Foto: Depositphotos/thomas_koschnick.gmx.de (ilustracija)
  • 642
  • 31
  • 0

Vozač traktora koji je sa 3,21 promila alkohola u krvi izazvao i pobegao sa mesta nesreće, kažnjen je sa 30 dana zatvora i 12 hiljada kuna (184.800 dinara), a protiv njega je odmah sproveden hitni prekršajni postupak. 

Kako je izvestila Policijska uprava brodsko - posavska, u četvrtak (12. septembra), na području opštine Vrbje, oko 15.15 sati, dogodila se saobraćajna nesreća sa materijalnom štetom. Policija je uviđajem utvrdila da je do saobraćajne nesreće došlo tako što se vozač kretao traktorom asfaltom od severa prema jugu. Suprotnom saobraćajnom trakom kretao se privatni automobil kojim je upravljao 76- godišnjak.

"U jednom trenutku je vozač točkovima traktora prešao na suprotnu saobraćajnu traku usled čega je udario u privatni automobil, a nakon čega je napustio mesto događaja. Policijski službenici Policijske stanice Nova Gradiška ubrzo su pronašli vozača traktora i utvrdili da se radi o 60- godišnjaku koga su odmah po pronalasku uhapsili i doveli u Policijsku stanicu Nova Gradiška. Policajci su alko - testom vozaču traktora utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 3,21 promila ali i da je upravljao neregistrovanim i neosiguranim traktorom za koji je bila priključena tehnički neispravna prikolica.

Policijski službenici su nesavesnog 60- godišnjeg vozača 13. septembra, u 7.15 sati, uz optužni predlog doveli i predali na Opštinski sud u Slavonskom Brodu gde je sproveden hitni prekršajni postupak, a u kom je vozač traktora zbog počinjenih prekršaja kažnjen kaznom zatvora od 30 dana, novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom "F“ kategorije u trajanju od šest meseci", navodi policija. 


Tagovi

Traktorist Nesreća Alkohol Policija Kazna Zatvor


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!