Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvoz u Rusiju
  • 09.10.2015. 13:00

Vrata ruskog tržišta otvorena za srpsku hranu

Ministarka Bogosavljević Bošković razgovarala je u Rusiji o ubrzanju procedura za izdavanje dozvola srpskim kompanijama koje su zainteresovane da svoje proizvode plasiraju u Rusiju.

  • 45
  • 1
  • 0

"Vrata ruskog tržišta su širom otvorena za srpske kompanije iz oblasti agrara", izjavila je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković, koja na poziv ruskog ministra poljoprivrede Aleksandra Tkačova, boravi u Moskvi, povodom otvaranja 17. agroindustrijskog sajma "Zlatna jesen" - centralnog sajma za region Ruske Federacije.

Ubrzati procedure za izdavanje dozvola srpskim izvoznicima

Sajam je svečano otvorio premijer Rusije Dmitrij Medvedev, sa kojim je ministarka obišla štandove izlagača. Tokom dana održala je bilateralni sastanak sa ministrom poljoprivrede Ruske Federacije Aleksandrom Tkačovim, s kojim je razgovarala o pitanjima dalje liberalizacije režima slobodne trgovine. U razgovoru sa ruskim ministrom poljoprivrede Tkačovom, razmatrana su najvažnija pitanja bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede, gde je ministarka posebno istakla pitanje izvoza punomasnih sireva i živinskog mesa iz Srbije.

"Istakla sam da su naši poljoprivredni potencijali veliki, a naš interes je da što više naših kompanija bude upravo na ovom tržištu. Zamolila sam da se još ubrza procedura za izdavanje dozvola srpskim kompanijama koje su zainteresovane da svoje proizvode plasiraju u Rusiju", izjavila je ministarka i ukazala na dobru saradnju i koordinaciju sa ruskim veterinarskim i fitosanitarnim službama sa ciljem još većeg izvoza naših poljoprivrednih proizvoda u Rusiju.

Intenzivirati saradnju na investiranju u poljoprivredu

Dva ministra poljoprivrede, Bogosavljević Bošković i Tkačov, saglasili su se da treba zajednički raditi na intenziviranju saradnje po pitanju zajedničkih investicionih projekata u srpskoj poljoprivredi. "Naišli smo na puno razumevanje ruske strane i možemo sa punim optimizmom gledati na našu buduću saradnju u oblasti poljoprivrede", zaključila je ministarka.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Rusko tržište Hrana Izvoz Poljoprivredni potencijali Snežana Bogosavljević Bošković Dmitrij Medvedev Slobodna trgovina Zlatna jesen Investicioni projekti